ASBÜ 5'inci yılını kutladı

ASBÜ 5'inci yılını kutladı

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca, üniversitenin gelişim planı çerçevesinde 10 bin öğrenci hedeflediğini açıkladı.

2013'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kurulan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi 5'inci yıl dönümünü kutladı. Ankara Palas'ta gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda bürokrat, milletvekili ve akademisyen katıldı.
Etkinlik öncesinde Ankara'daki medya temsilcileri ile öğlen yemeğinde buluşan ASBÜ Rektörü Mehmet Barca, üniversite bünyesinde kurulan Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin başlatacağı Yabancı Dil Kursları hakkında gazetecilere bilgi verdi. Öğlen yemeğinin ardından Ankara'daki medya temsilcilerinin de katılımıyla, Rektörlüğün bahçesinde ağaç dikimi gerçekleştirildi.

AFRİN ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Ankara Palas'ta düzenlenen etkinlik, Afrin Harekatı şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı töreni ile başladı. Etkinlikte; Maliye Bakanı Yardımcısı Cengiz Yavillioğlu, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yılmaz Tuna, Ak Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, YÖK üyesi Metin Topculuğu, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Barca da birer konuşma yaparak, ASBÜ'nün 5. yılını kutladı.

TALİMATI CUMHURBAŞKANI VERDİ

ASBÜ Rektörü Mehmet Barca konuşmasına, sosyal bilimler üniversitesi fikrini destekleyerek, tarihi mekanların devri dahil üniversitenin kuruluşundaki her aşama için gerekli talimatları veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek başladı.
Barca, beş fakülte ve beş enstitü ile kurulan ASBÜ'nün mühendislik, sağlık ve sanat alanlarındaki tematik üniversite örneklerinden sonra, sosyal bilimlerde ilk ve tek devlet üniversitesi olarak sosyal bilim araştırmalarında öncü bir rol üstlendiğini ifade etti.

"10 BİN ÖĞRENCİ HEDEFLİYORUZ"

2016 yılında eğitim faaliyetine başlayan üniversite de,13 lisansüstü, 4 lisans programına öğrenci kabul etmiş olduklarını belirten Rektör Barca, ASBÜ'nün  ilk kez öğrenci almasına rağmen Türkiye sıralamasında ilk 10'a girmeyi başardığına dikkat çekti. Üniversitenin gelişim planı çerçevesinde 10 bin öğrenci hedeflediğini açıklayan Barca, "ASBÜ, yüzde 70 lisansüstü, yüzde 30 lisans dağılımı ile araştırma odaklı İngilizce eğitim vermeyi; yüzde 30 yabancı uyruklu Öğretim Üyeleri ve Öğrencilerinden oluşan uluslararası bir üniversite olmayı hedeflemektedir" diye konuştu.

GİRİŞİMCİ ÜNİVERSİTE

Mehmet Barca, ASBÜ bünyesinde teknokentlerin sosyal versiyonu olan bir Sosyokent kurmayı hedeflediğini belirterek, Sosyokentin sosyal bilginin yenilikçi ürünlere dönüşmesi için bir kurumsal alt yapı sağlayacağını dikkat çekti. Barca, ASBÜ'nün sadece bir araştırma üniversitesi olmadığını yanı sıra, bir girişimci üniversite olacağını da sözlerine ekledi.
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi yönetimince belirlenmiş olan bir takım kriterler çerçevesinde yapılan performans değerlendirmeleri neticesinde ödüle layık görülen 12 akademik ve idari personelin ödüllerinin dağıtımı sonrasında 5. yıl pastasının kesilmesinin ardından kutlama etkinliği verilen kokteyl ile sona erdi.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.