‘ASGARİ’ MUTLULUK DEVREDE

‘ASGARİ’ MUTLULUK DEVREDE

Milyonların merakla beklediği asgari ücretin belli olmasının ardından gözler işçi ve işverene çevrildi. Habervaktim, Hükümet tarafından resmen onaylanan kararının ardından her iki tarafın da nabzını tuttu. İşçinin ve işverenin yüzündeki mutluluğu objektif

İLK ANNESİNİ SEVİNDİRECEK

Duşakabin firmasında asgari ücrete çalışan Emre Nalbant, kararın açıklanmasının ardından ailecek büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirtti. Nalbant, artacak maaşıyla ilk olarak annesini sevindireceğini kaydederek, “Bizi gerçekten çok mutlu ettiler. Bu işte emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Çamaşır makinemiz bozulmuştu maaşımdan para kalmadığı için alamıyordum. Şimdi ilk işim anneme makine almak olacak” dedi.

KİMSE MAĞDUR EDİLMESİN

Özel bir işletme sahibi Ferhat Erşahin ise karara işçileri kadar çok sevindiğini kaydederek, “Herkes evine ekmek götürüyor. Herkesin çoluk çocuğu var. Samimi olarak söylüyorum bir işveren olarak asgari ücretin 1500 TL olmasını bile isterim” diye konuştu. Erşahin, kimsenin mağdur olmaması için işverenlere verilen sözlerin de tutulması gerektiğini kaydetti.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Hükümet, asgari ücretteki tartışmalara son noktayı koydu. Yeni yılın ilk gününden itibaren asgari ücretin 1300 TL olması önceki gün kararlaştırıldı. 5 milyondan fazla kişiyi ilgilendiren kararla birlikte asgari ücrete çalışan vatandaşların biraz olsun yüzü gülmeye başladı. Muhabirimiz, bugünden itibaren yürürlüğe girecek karar ile ilgili işçinin ve işverenin nabzını yakından tuttu. İki tarafın da asgari ücretin artmasından bir hayli memnun olduğu görüldü.

EN ÇOK DA ANNEM SEVİNDİ

Bir duşakabin firmasında asgari ücrete çalışan Emre Nalbant adındaki vatandaş, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, ‘asgari ücret 1300 TL oldu’ demesinin ardından çok beklediğimiz bu karara aile olarak çok sevindik. Bizi gerçekten çok mutlu ettiler. Yazılanlara çizilenlere bakarsak bu artışın olacağına ihtimal vermiyorduk. Bu işte emeği geçen herkesten Allah razı olsun, Rabbimize şükürler olsun. Çamaşır makinemiz bozulmuştu maaşımdan para kalmadığı için bir türlü alamıyorduk. Hemen ilk işim taksitli çamaşır makinesi almak olacak. Bu yüzden maaşımızın artacak olmasına en çok da annem sevindi” dedi.

PİYASA YENİDEN CANLANIR

300 TL’lik artışın devlet ekonomisine olumlu yansıyacağını anlatan Nalbant, “Aldığımız maaşı yine harcayarak ekonominin canlanmasına vesile olacağız. Aile olarak bir sürü eksiğimiz vardı yavaş yavaş onları tamamlamak için uğraşacağız. Bize verilen 300 TL yine piyasada döneceği için kimsenin kaybı olmayacak. Bilakis bu karar ile birlikte ekonomideki durgunluğa bir hareket gelecek. 5 milyon asgari ücretlinin ekonomiye sunacağı katkıyı kimse azımsamasın” diye konuştu.   

İŞVEREN DE MEMNUN  

Özel bir işletmenin sahibi Ferhat Erşahin ise karara işçileri kadar çok sevindiğini kaydederek, “Herkes evine ekmek götürüyor. Herkesin çoluk çocuğu var. Samimi olarak söylüyorum bir işveren olarak asgari ücretin 1500 TL olmasını bile isterim. Bakanımız işverenin yükünü karşılayacaklarını söyledi. Bu açıklama bizim kaygılarımızı azalttı. İnşallah denilen gibi olur ve bizi mağdur etmezler. Çünkü küçük esnaf bu yükü kaldıramaz. Her esnafın gideri çok olduğundan dolayı işveren yükü kaldıramazsa işçi çıkarmaya başlar ama biz hiçbir işçimizi çıkarmak istemiyoruz. Onun için verilen bu karar ağız tadıyla ve karşılıklı çıkar ilişkileri çerçevesinde devam etmeli” şeklinde konuştu. 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.