Askerlik ertelendi mi? Askerlik uzadı mı?

Askerlik ertelendi mi? Askerlik uzadı mı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 şehrin etkilendiği depremler sonrası askere gidecek olan vatandaşlar bazı konuları gündeme getirdi. Konuyla ilgili de Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Peki, Askerlik ertelendi mi? Askerlik uzadı mı?

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen iki yıkıcı depremle birlikte milyonlarca vatandaşımız olumsuz olarak etkilendi. Etkilenenler arasında mart ve nisan aylarında askere gitme heyecanı yaşayan gençlerdi. Deprem sonrası evleri yıkılan ya da evleri kullanılamaz hale gelen bu insanlar gerek başka şehirlere tahliye edilerek gerekse de kurulan çadır ve konteyner kentlerde kalarak barınma ihtiyacını gidermeye çalışıyor. Bu şekilde ailesini bırakıp da askere gitmenin zor olacağından dolayı bu konuyla alakalı yeni kararlar alındı. Peki, Askerlik ertelendi mi? Askerlik uzadı mı? İşte tüm detaylar:

haber.jpg

ASKERLİK ERTELENDİ Mİ?

Türk insanını derinden yaralayan Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından bu konuyla alakalı Cumhurbaşkanı Erdoğan, askerlik ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Deprem bölgesinde ikamet eden veya bu illerin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerimizin mart ve nisan celpleri mayısa ertelenmiştir" diyerek bilgilendirme yapmıştı.

Dolayısıyla Deprem bölgesinde ikamet eden ve o illerde nüfusa kayıtlı yükümlü askerlerin mart ve nisan celpleri, mayıs ayına ertelenmiş oldu.

Öte yandan ‘askerler erken teskere alacak’ bilgisi için de açıklama geldi. "Terhislerin erkene alınacağına" yönelik özellikle sosyal medyada yer alan iddialara ilişkin yaptığı açıklamada Hulusi Akar, "Terhislerle ilgili herhangi bir erteleme veya erken terhis yoktur. Mehmetçiğimizin terhisleri planlanan zamanda yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Bedirhan Şahin - gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.