Aski 2 Bin İşçiyi İşten Çıkarma Kararı Aldı

Aski 2 Bin İşçiyi İşten Çıkarma Kararı Aldı

ASKİ’de çalışan taşeron işçiler kadro almayı beklerken büyük bir şok yaşadı. ASKİ, hiçbir gerekçe sunmadan 2 bin taşeron işçisiyle 6 Mayıs’ta yolları ayırma kararı aldı. İşçileri yıkan iş fesih sözleşmesi herkese ulaştırıldı.

BÜYÜK ŞAŞKINLIĞA UĞRADILAR
ASKİ’de çalışırken biranda sebepsiz yere ekmeklerinden olan yüzlerce işçi büyük bir şaşkınlığa uğradı. ASKİ’de çalışan taşeron işçilere, “Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi ile şirketimiz arasında akdedilmiş olan 2015/62131 İKN numaralı ASKİ Genel Müdürlüğü ve birimlerinde çalıştırılmak üzere 1192 özel güvenlik görevlisi alımı işi sözleşmesi kapsamında yapmakta olduğunuz işinize kurum tarafından sözleşmenin feshedilmesi nedeniyle 06.05.2016 tarihi itibariyle son verilecektir”  yazılı iş fesih bildirisi teslim edildi.

KARARI PROTESTO EDECEKLER
Habervaktim’e konuşan özel güvenlik görevlileri, büyük bir hüsrana uğradıklarını belirterek, “Yakın bir zamanda tüm arkadaşlara ‘şirkete gelin’ diye mesaj çektiler. ‘6 Mayıs 2016 tarihi ile iş hakkınız ASKİ’nin kararı ile sona ermiştir’ denildi. Hiç kimse böyle bir şeyin olacağını tahmin bile etmiyordu. Herkes bu karara çok şaşırdı ve tepki gösterdi. Başbakanımız ‘Hiç kimse mağdur edilmeyecek herkes kadroya alınacak’ demesine rağmen şuanda ASKİ’de 2 bin işçi işten çıkarıldı” dedi.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

ASKİ’de büyük bir işçi kıyımı yaşanıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ'ye hizmet veren Çam Güvenlik şirketinde taşeron olarak çalışan işçilerin sözleşmesi, hiçbir gerekçe belirtilmeden 6 Mayıs’ta feshedileceği duyuruldu. Toplamda 2 bin taşeron işçiyle yollarını ayıracak olan ASKİ’nin bu uygulaması büyük tepki çekti.

KÖTÜ HABERLE ŞOK YAŞADILAR

Kadro almayı beklerken biranda işten çıkarılacaklarını öğrenen yüzlerce işçi, büyük bir şok yaşadı. Çıkarılan işçilerin içinde bulunan özel güvenlik ile şoförler, kötü haberi kendilerine bildirilen iş fesih tebliğ ile öğrendi. ASKİ’de çalışan taşeron işçilere, “Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi ile şirketimiz arasında akdedilmiş olan 2015/62131 İKN numaralı ASKİ Genel Müdürlüğü ve birimlerinde çalıştırılmak üzere 1192 özel güvenlik görevlisi alımı işi sözleşmesi kapsamında yapmakta olduğunuz işinize kurum tarafından sözleşmenin feshedilmesi nedeniyle 06.05.2016 tarihi itibariyle son verilecektir” yazılı bir bildiri teslim edildi.  

KARARI PROTESTO EDECEKLER
Habervaktim’e konuşan özel güvenlik görevlileri, büyük bir hüsrana uğradıklarını belirterek, “Yakın bir zamanda tüm arkadaşlara ‘şirkete gelin’ diye mesaj çektiler. ‘6 Mayıs 2016 tarihi ile iş hakkınız ASKİ’nin kararı ile sona ermiştir’ denildi. Hiç kimse böyle bir şeyin olacağını tahmin bile etmiyordu. Herkes bu karara çok şaşırdı ve tepki gösterdi. Başbakanımız ‘Hiç kimse mağdur edilmeyecek herkes kadroya alınacak’ demesine rağmen şuanda ASKİ’de 2 bin işçi işten çıkarıldı. Çam Güvenlik ile ASKİ’nin arasındaki sözleşme Ağustos’ta bitmesine rağmen kimsenin gözünün yaşına bakılmadı. Bu verilen sözlerin yerine gelmesini istiyoruz. Yoksa işsizler kervanına 2 bin kişi daha katılacak” dedi. ASKİ'de işten çıkarılacak özel güvenlik işçileri, Pazartesi yani bugün Türk-İş'e bağlı Güvenlik-İş Sendikası önünde bir basın açıklaması yaparak Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyeceklerini söyledi. 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum