AŞTİ’de Tarihi Yoğunluk Bekleniyor

AŞTİ’de Tarihi Yoğunluk Bekleniyor

AŞİT’de yaşanacak yoğunlukla ilgili Habervaktim’e konuşan Ankara Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri Derneği Mustafa Tekeli, tarihi bir yoğunluk beklendiğini belirtti. Tekeli, yoğunluğa karşı AŞTİ’ye gidecek vatandaşları uyardı.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara’nın ulaşım yükünü çeken AŞTİ’yle ilgili Habervaktim’e değerlendirmede bulunan Ankara Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri Derneği Mustafa Tekeli,  tarihi yoğunluk beklediklerini belirtti. 2 binden fazla otobüs giriş – çıkışının yaşanmasını beklediklerini söyleyen Tekeli, vatandaşların AŞTİ’ye gelip giderken metroyu kullanmalarını tavsiye etti.

2 BİNDEN FAZLA OTOBÜS

AŞTİ’ye 2 binden fazla araç giriş – çıkışının yaşanacağını tahmin ettiklerini söyleyen Tekeli, “AŞTİ’de şuan girişte aşırı bir yoğunluk yok. Tatil önceden başladığı için tatil bölündü ve yoğunluk kalmadı. Asıl yoğunluğun cumartesi ve Pazar günü olmasını bekliyoruz. AŞTİ’ye hem giriş hem gidiş anlamında tarihi bir yoğunluk olacağını tahmin ediyoruz. Normalde bayramlarda ortalama bin 500 otobüs giriş - çıkış yapıyordu ama bu sefer 2 bin’den fazla otobüsün giriş – çıkış yapmasını bekliyoruz” dedi.

VATANDAŞLAR KENDİ ARAÇLARIYLA GELMESİN

Vatandaşların metroyu kullanmasını tavsiye eden Tekeli, “Yoğunlukla ilgili gerek AŞTİ güvenliği, gerek zabıta ekipleri, gerekte emniyet güçleri önlemler alıyorlar. Sivil ekipler başta olmak üzere yan kesicilik ve hırsızlıklarla ilgili gerekeni yapıyorlar. AŞTİ’nin otoparkı gayet büyük ancak yoğunluk hat safhada olacağı için vatandaşlarımız önlem olarak AŞTİ’ye geldikleri zaman metroyu kullanmaları daha iyi olur. Biletlere aşırı bir talep var, otobüs seferlerinin arttırılmasına rağmen şuanda otobüs bileti bulmak çok zor” ifadelerini kullandı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.