“ATA SPORUMUZ GÜREŞTE BEKLENTİ BÜYÜK”

“ATA SPORUMUZ GÜREŞTE BEKLENTİ BÜYÜK”

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Olimpiyatlarda Türkiye’nin şu ana kadar 88 madalya kazandığını belirterek “Kazanılan 39 altın madalyadan 28 tanesi güreşten geldi. 25 gümüş madalyadan 16 tanesi güreş ve 24 bronz madalyanın 14 tanesi yine gür

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 


İstanbul’da başlayacak olan 2. Dünya Eleme Turnuvası'na 93 ülkeden 630 sporcu katıldı. İlk ikide yer alan sporcular, Rio olimpiyatlarına kota alacak. Millilerimiz adına 8 sporcumuz da bu turnuvada mücadele edecek. “Olimpiyatlarda ATA sporumuz üzerine düşeni yapacaktır” diyen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, “Olimpiyatların yüz akı olmaya devam edeceğiz’’dedi.

ATA SPORU GÜREŞTE BÜYÜK BAŞARI KAZANDIK

1936 Yılında ilk Olimpiyat altın ve Bronz madalyamızı, 1948 yılında ise ilk Gümüş madalyamızı kazandık diyen Aydın, Rio’da da gerekeni yapacağız diyerek şu açıklamalarda bulundu: ’’Ülkemizin olimpiyat tarihine baktığımız zaman Altın, Gümüş ve Bronz madalya olarak toplam 88 madalya kazandık. Kazanılan 39 altın madalyadan 28 tanesi güreşten geldi. 25 gümüş madalyadan 16 tanesi güreş ve 24 bronz madalyanın 14 tanesi yine güreşten kazanıldı. Dolayısıyla olimpiyatlarda bizim işimiz ve biz bunu çok iyi yapıyoruz. Güreş tarihimize baktığımız zaman bu başarılar camiada beklentileri yüksek tutuyor. Biz bu güne kadar beklentilere alınan başarılarla cevap verdik ve Ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik."

MİLLETİMİZİN OLİMPİYATLARDAKİ BEKLENTİSİ MADALYA

2016 Rio Olimpiyatları öncesi bu güne kadar 10 kota aldık diyen Aydın, “İstanbul’da yapılacak olan son Dünya Eleme turnuvasına kalan 8 kotayı da almak istiyoruz. Bu konuda sporcularımızın moral ve motivasyonu üst düzeyde. İnşallah 18 kotayı tamamlar ve Rio’ya tam kadro gideriz. Bizden yani, ATA sporumuzdan beklentiler çok yüksek. Biz bunun bilincindeyiz ve hiç stres yapmıyoruz. Sporcularıma güveniyorum. Onlar işin öneminin farkında. Milletimizin olimpiyatlardaki beklentisi madalya. Bizde bu madalyaları inşallah ülkemize getireceğiz. Son eleme için İstanbul’a gelen 93 ülkeden 630 sporcuya da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.