Atatürk Kültür Merkezi’nde Çorum vakti

Atatürk Kültür Merkezi’nde Çorum vakti

Halkın yoğun katılım gösterdiği tanıtım gününde Çorum Belediyesi ve Çorum Valiliğin yanı sıra birçok ilçe, sivil toplum kuruluşları ve odalar tarafından Çorum’un değerleri başkentlilere tanıtılıyor.

Halkın yoğun katılım gösterdiği tanıtım gününde Çorum Belediyesi ve Çorum Valiliğin yanı sıra birçok ilçe, sivil toplum kuruluşları ve odalar tarafından Çorum’un değerleri başkentlilere tanıtılıyor. 19 Kasım Pazar akşamına kadar ziyarete açık olacak fuarda birbirinden ilginç etkinlikler Başkentlileri bekliyor. 

Birçok etkinlik gerçekleştirilecek

621d51c0-6c5b-45df-8281-2e94475679a6.jpg

Tanıtım günleri boyunca Çorum’un yerel kültürüne ait yöresel gıda ve ürün sunumu, Türk Halk Müziği konserleri, Çorum yöresi halk oyunu gösterileri, Semah gösterimi, Kafkas Halk Dansları gösterişi yapılacak. Bunların yanı sıra Hitit kıyafetleri defilesi, çeşitli fotoğraf sergileri, mevlit ve düğün törenlerinin vazgeçilmez yemeği “İskilip Dolması” ve “tel tatlı” ikramı ile yöresel kına gecesi sunumu yapılacak.

Barış ve kardeşliğin şehri

Etkinlik ile ilgili olarak Çorum Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise önemli şahsiyetlerin yetiştiği Çorum’un barış ve kardeşliğin merkezi olduğu belirtildi. Tarihi ve kültürel birikimi, eşsiz doğası, çeltik arazileri, organik tarım ürünleri, sanayisi ve İskilip Dolması ile bu değerleri koruyarak gelecek nesillere aktarma sorumluluğunu üstlendiklerini belirten Çorum Valiliği,  “Çorumun kültürünü yöresel değerlerini tanıtmak ve sergilemek amacıyla yurtiçi ve yurt dışında önemli tanıtım çalışmaları yürütülüyor.” dedi.

Çorum leblebisi büyük ilgi görüyor

1ffb7fef-fbf4-4ae6-980b-e898b8f96e77-001.jpg

Çorum’un yöresel lezzetleri, el sanatları, doğal güzellikleri ve kültürel hayatını merak edenler başkentlilerin fuarda en çok ilgi gösterdiği ürün ise Çorum leblebisi oldu. Leblebicinin önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar rengarenk leblebilerden satın almak için adeta birbirleri ile yarıştı. Bazı vatandaşlar adı Çorum ile özdeşleşen leblebiyi almak için Başkentin çevre ilçelerinden geldiklerini belirterek, “Fuar alanını tüm başkentliler muhakkak ziyaret etmeliler.” dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.