Atıl duracağına yurt yapılsın 

Atıl duracağına yurt yapılsın 

Cebeci’de boş duran 7 katlı kamu binasının üniversite öğrencileri için yurda dönüştürülmesi talep ediliyor.

Ankara’da şehrin merkezinde 7 katlı bir kamu binasının yıllardır boş duruyor olması vatandaşın tepkisini çekiyor. 
Pek çok kamu kurumu hizmet binaları için yüklü miktarlarda kira öderken, SGK’ya ait olduğu bilinen Cebeci’deki sözkonusu binanın boş tutuluyor olmasına anlam verilemiyor. 

Ankara’nın Cebeci semtinde bulunan ve Sosyal Güvenlik Kurumuna(SGK) ait olduğu bilinen 7 katlı kamu binası yaklaşık 15 yıldır boş duruyor. 

Adeta kaderine terk edilmiş SGK binası Ankara’nın değerli yerlerinden olan Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunuyor. Burası Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’ne çok yakın bir yer ve bölgede üniversite öğrencileri kalacak yer bulmakta zorlanıyor. 

Cebeci’de boş duran 7 katlı kamu binasının üniversite öğrencileri için yurda dönüştürülmesi talep ediliyor. Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nün yakınında bulunan ve SGK’ya ait olduğu bilinen boş kamu binasının yurda dönüştürülmesiyle, bölgedeki öğrencilerin ihtiyacının önemli ölçüde karşılanacağı belirtiliyor.  

MİLLİ SERVET 
Ankara’nın işlek yerlerinden olan Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan SGK binası yaklaşık 15 yıldır atıl vaziyette bulunuyor. Şuanda terk edilmiş vaziyette bulunan kamu binası 2000 yılından önce Petrol Ofisi Genel Müdürlüğüne aitti. Burayı misafirhane olarak kullanan Petrol Ofisi kurumu devlet tarafından özelleştirilince bir müddet boşta kaldı. Daha sonra bina Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmetine verildi. SGK tarafından yaklaşık 6 ay kadar bir süre misafirhane olarak kullanılan 7 katlı bina daha sonra yine boş kaldı. Cemal Gürsel Caddesi’nde bulunan SGK’ya ait bina yaklaşık 15 yıldır kullanılmıyor. 

BİNLERCE LİRA ÇÖPE GİDİYOR
Kamu kurumlarının hizmet binaları için servet ödediği bilinirken, 7 katlı bir binanın boş bırakılması çevredeki vatandaşları rahatsız ediyor. Cemal Gürsel Caddesi üzerinde ortalama bir dükkan aylık yaklaşık 10 bin TL kira geliri getiriyor. Cadde üzerindeki SGK binasının giriş katı bir elektronik mağazaya kiralandı ancak dükkan üzerindeki 7 kat hala atıl vaziyette bulunuyor. Yaklaşık 15 yıldır kullanılmayan bina ile her ay binlerce lira çöpe atılmış oluyor. Milli servetin çöpe gittiğini söyleyen çevredeki vatandaşlar burası değerlendirildiğinde devlete kazanç sağlayacağını belirtiyor. Çevredekiler, boş durduğu her ayda binlerce liranın çöpe gittiğini ekleyerek sitemde bulunuyorlar.

ÖĞRENCİLER YURT İSTİYOR
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’ne çok yakın bir noktada bulunan sözkonusu kamu binası önceden kurumlarca misafirhane olarak kullanılıyordu. Etrafında birçok özel yurt bulunan SGK binasının boş durması öğrencilerin tepkisini çekiyor. Cebeci Kampüsü’nde okuyan öğrenciler burada yurt bulmakta zorlandıklarını belirtiyor. Devlet yurtlarının yetersiz kaldığına dikkat çeken öğrenciler, kampüs çevresindeki özel yurtların da pahalı olduğunu belirtiyor. Kendileri yurt sıkıntısı yaşarken kampüs yakınındaki 7 katlı kamu misafirhanesinin boş tutuluyor olmasından rahatsız olduklarını belirtiyorlar. Üniversiteye yakın bir yerde olmasından ve daha önceden misafirhane olarak kullanılmış olmasından yola çıkan öğrenciler bu binanın yurda dönüştürülmesini talep ediyor. 

HAKAN ŞAHİN / HABERVAKTİM-


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.