ATO Başkanı Gürsel Baran sert çıktı: Herkes müteahhit oldu, inşaatta sorun büyük

ATO Başkanı Gürsel Baran sert çıktı: Herkes müteahhit oldu, inşaatta sorun büyük

Başkentli müteahhitleri bir araya getiren inşaat panelinde konuşan Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, “Müteahhitlik mesleğinde büyük bir yığılma var. Kötü niyetli insanların yanlışlarının bedelini ahlaklılar ödüyor. Bunun önüne geçeceğiz” dedi.

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO’nun 35 No'lu İkamet Amaçlı İnşaat Müteahhitliği Meslek Komitesi ve 63 No'lu Proje Hizmetleri Meslek Komitesi ile TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi iş birliğinde düzenlenen "Sektör Paydaşları Konuşuyor" paneline katıldı. Etkinlik ATO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

2.jpg

YOĞUN KATILIM OLDU

Panelde ATO Başkanı Gürsel Baran'ın yanı sıra, ATO’nun 35 No'lu İkamet Amaçlı İnşaat Müteahhitliği Meslek Komitesi Başkanı Seyit Mertoğlu ve Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Derya Başyılmaz da konuşma yaptı.

Programa ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Halil İlik, Ali Yıldız ve Ali İhsan Güçlü, Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Uğur Sarı, ATO’nun 35 ve 63 No'lu Meslek Komitesi Üyeleri ile TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi üyeleri ve birçok sektör profesyoneli katıldı.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mimarlık Bölümü Bölüm Başkanı Seyda Emekçi'nin moderatörlüğünde gerçekleşen panelde ATO Meclis Üyesi Mücahit Şentürk, Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkan Yardımcısı Ragıp Güneş Gökçek, Şehir Plancısı Musa Özalp, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Zeynep Taş Gökdoğan ve Saltuk Furkan Topçu ile Şehir Plancısı Dr. Kadir Hakan Yazar yer aldı.

3.jpg

“SORUNLARI BİLİYORUZ”

ATO Başkanı Gürsel Baran, konuşmasında inşaat sektörünün Türk ekonomisindeki önemine vurgu yaparak, "Herhalde böylesine önemli bir organizasyon ilk kez oluyor. Sektör paydaşları konuşuyor. İnşaat sektörü, katma değer açısından Türkiye’nin en önemli alanlarından birisi. Gayri safi yurt içi hasıla içerisinde çok önemli bir pay alıyor. Problemlerimiz var, sistemsel yaşanan bir takım sorunlar var. Bunların hepsini biliyoruz" dedi.

4.jpg

MÜTEAHHİTLİK PATLADI

Baran, sektörde yaşanan sorunların çözümü için planlamaya ve sisteme şiddetle ihtiyaç olduğunu belirterek, “Seksenli yıllarda müteahhitlerin çok para kazandığı kulaktan kulağa anlatıldı. Sonra gördük ki bir anda bu mesleğe yığılma oldu. Problemler başladı. Kötü niyetli insanların yaptığı yanlışların bedelini, işini temiz ve namusluca yapan müteahhit arkadaşlarımız ödüyor" ifadelerini kullandı.

Toplantının sonuçlarının takipçisi olacağını vurgulayan Baran, "Üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.