‘AVM’lere sınırlama getirilsin’

‘AVM’lere sınırlama getirilsin’

1974 yılından beri Ankaralılara hizmet veren Kızılay’daki Onur Çarşısı eski günlerini arıyor. Kontrolsüzce açılan AVM’lerin küçük esnafı ortadan kaldıracağını söyleyen çarşı esnafı AVM’lerin sayısına sınırlama istiyor.

Kızılay’da bulunan birçok çarşı gibi Onur Çarşısı da alışveriş merkezlerine yenik düşüyor. 1974 yılından beri Ankaralılara hizmet veren çarşı eski günlerini arıyor. Kontrolsüzce açılan AVM’lerin küçük esnafı ortadan kaldıracağını söyleyen çarşı esnafı AVM’lerin sayısına sınırlama istiyor.

Müşteri sayısı azalıyor

Kızılay’da bulunan Onur Çarşısı eski günlerini arar oldu. Çarşı esnafı işlerinin eskiye nazaran azaldığını belirtirken çarşının bomboş olması ise objektiflerimize yansıdı. Çarşı esnafı geçmişten günümüze çarşıyı ve mağazaları yeniledikleri halde her geçen gün müşteri sayılarının azaldığını belirtti. Ayakta durabilmek için eski müşterilerini elde tutmaya çalıştıklarını belirten çarşı esnafı her geçen gün çoğalan alışveriş merkezlerine ise sitem etti.

AVM’ler küçük esnafı olumsuz etkiliyor

Alışveriş merkezlerinin küçük esnafı olumsuz etkilediğini belirten Onur Çarşısı esnafı geçmiş günleri arar olduklarını dile getiriyor. Sayıları her geçen gün giderek artan alışveriş merkezlerinin önüne geçilmesi gerektiğini savunan Onur Çarşısı esnafı alışveriş merkezlerinin sayılarına sınırlama getirilmediği takdirde küçük esnafın tamamen ortadan kalkacağını belirtti.

“Sayılarına sınırlama getirilmeli”

İlgililerden bu yönde bir talepleri olduğunu belirten çarşı esnafı alışveriş merkezleri ile ilgili sıkıntıları şu şekilde dile getiriyor, “Vatandaşlar geçmiş dönemlerde bütün alışverişlerini çarşılardan yapardı. Şimdilerde ise herkes alışveriş merkezlerinden çıkmaz oldu. Alışveriş merkezleri yüzünden bizler iş yapamaz olduk. İlgililer bu konuda bir önlem almalıdır. Ankara’da her geçen gün sayıları çoğalmaktadır. Buna acilen bir sınırlama getirilmelidir. Aksi takdirde küçük ölçekli esnaf tamamen ortadan kalkma tehlikesiyle karşı karşıya”

Ürünler kaliteli fiyatlar uygun

Çarşı esnafı sattıkları ürünlerin kalitesi konusunda da iddialı olduklarını fakat insanların alışveriş merkezlerini tercih ettiklerine değinerek şu ifadelere yer verdi, “Vatandaşlar alışveriş merkezlerinden aldıkları ürünlerin daha kaliteli olduğunu düşünüyor. İnsanların kafasında böyle bir algı oluşturdular. Hâlbuki bizim ürünlerimiz de kaliteli ve birçok markaya göre fiyatları daha uygun. Vatandaşların bizleri tercih etmesi gerekli. Büyük işletmeler yeteri kadar kazanıyor fakat küçük ölçekli esnaf dükkân kirasını bile ödemekte güçlük çekiyor” 

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.