Avrasya Yerel Yönetimler Birliği'nden Milli Birlik ve Beraberlik yemeği
Avrasya Yerel Yönetimler Birliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Milli Birlik ve Beraberlik yemeği Ankara Kâhya Otel’de gerçekleştirildi. Genel Başkan Hasan Cengiz yaptığı konuşmada parlamenter sisteme geri dönülmesi gerektiğini söyledi.
2010 senesinden itibaren Avrasya Yerel Yönetimler Birliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Milli Birlik ve Beraberlik’ yemeklerinin son ayağı Ankara Kahya Otel’de gerçekleştirildi. Etkinliğe CHP Ankara 1. Bölge milletvekili adayı Aysun Palalı Köktaş, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Mustafa Kemal Kahya ve Vatan ve Hürriyet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Orçan gibi önemli isimler katıldı. Program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yemeğin ardından sahnede seymen gösterisi yapıldı. Avrasya Yenel Yönetimler Birliği’nin faaliyetlerinin yer aldığı bir kolajın katılımcılara sunulmasından sonra Genel Başkan Dr. Hasan Cengiz açılış konuşması için kürsüye geldi.

BİR AN ÖNCE PARLEMENTER SİSTEME GERİ DÖNMELİYİZ
Güçlendirilmiş Parlementer Sisteme geçiş için 14 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini söyleyen Cengiz şu ifadeleri kullandı:
“Yarın bayram, bu bayrama hepimiz buruk giriyoruz. Malumunuz depremde 50 binden fazla insan hayatını kaybetti. Engelli kalan, evi yıkılan, işini düzenini kaybeden arkadaşlarımız var. Bu vesileyle milletimizin tekrardan başı sağ olsun. Maalesef binlerce insan bayrama sevdikleriyle, canlarının eksikliğiyle girecek. Kıymetli konuklarımız Avrasya Yerel Yönetimler Birliği her şeyden önce düşünce kuruluşu misyonundadır. Ana öznesi sivil diplomasidir. 2010 yılından beri ara vermeden büyük ve duruma göre küçük ‘Milli Birlik ve Beraberlik’ yemekleri düzenliyoruz. Bu salonda 26 Aralık 2022’de Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu misafir etmiştik. Orada demiştim ki Millet İttifakı, Sayın Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayımızdır. Kurumsal olarak destek vereceğimizi kendisi buradayken kamuoyuna açıklamıştım. 5 Şubat 2023 tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediğimiz binden fazla misafirimizin olduğu Milli Birlik ve Beraberlik yemeğimize İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ve İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu katılmıştı. Yanlarında Cumhurbaşkanı adayımızın Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu tekrarlamıştık. Sonra yüreklerimize ateş düştü. Hatay’da acılara ortak olmak için 45 gün bölgede kaldım. Hatay’da Afet ve Koordinasyon Merkezi kurduk ve hala faaliyetlerimiz devam etmektedir.“
SÖZ NAMUSTUR ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU
“Neticede Sayın Kılıçdaroğlu Millet İttifakı’nın adayı oldu. Söz namustur. Biz Kılıçdaroğlu aday gösterilirse destek vereceğimizi söylemiştik. Biz bu sisteme oy vereceğiz. Daha demokratik bir düzene oy vereceğiz. Kılıçdaroğlu Atatürk’ün kurduğu bir partinin lideridir. Terörle masaya oturanları tarih hiç affetmemiştir. Çözüm sürecini başlatanları, FETÖ ile iş birliği yapanları tarih sayfalarına kaydetti. Kriminal olan seçmen için güvenlik bürokrasisi ve yargı gereğini yapmaktadır ve yapmalıdır. Dolayısıyla bir an önce Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geri dönmeliyiz. Herkes kendi mecrasında, kendi parti logosunda siyaset yapmalıdır. Her fikir ve görüşün mecliste temsil hakkı olmalıdır. Kuvvetler ayrılığına geri dönmemiz gerekiyor. Devlet kurumlarının saygınlığını geri alması gerekiyor. Şahsen ben CHP’ye oy vermiş bir insan değilim. Hayatımda ilk kez oy veriyorum. Niye veriyorum, Parlamenter Sistem’e geçmek için. Kuvvetler ayrılığı olsun, bu maksatla buradayız. Tabii terörle masaya oturanları tarih hiç affetmedi. İnanıyoruz ki Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi teröre her zaman mesafe koyacaktır ve koymalıdır.”
Furkan Göktürk Yılmaz / www.gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.