Avrupa'da yoğun mesai

Avrupa'da yoğun mesai

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Avrupa Konseyi YBYK Kongresi için bulunduğu Fransa’da gündüzleri toplantılarda ülkemizi temsil ederken, akşamları hem TV'lere çıkıyor hem de geç saatlere kadar gurbetçilerle buluşuyor.

Kahramankazan Belediye Başkanı ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) Türkiye Ulusal Heyet üyesi Lokman Ertürk, Fransa'da gerçekleştirilen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kurulu'nda Türkiye'yi temsil ediyor. 

"KAHRAMAN" BAŞKAN 7/24 İŞ BAŞINDA

Yoğun geçen YBYK Genel Kurul toplantılarında Türkiye'de, yaşanan gelişmeler ve 15 Temmuz sürecini hakkında ülke temsilcilerini bilgilendiren Başkan Ertürk, aynı zamanda Türkiye hakkında çıkan olumsuz iddialara cevap veriyor ve temsilcilere gerçekleri anlatma imkanı buluyor. Avrupa'nın iki yüzlü politikasını YBYK'da açık yüreklilikle eleştiren Kahraman Kazan Belediye Başkanı Ertürk, akşamları ise televizyon programlarına çıkıyor, gurbetçilerle gece geç saatlere kadar bir araya geliyor. Gittiği bölgelerde ayak basmadık yer, sıkmadık el bırakmayan Başkan Ertürk bunca yoğun programına rağmen bir de referandum sürecine sosyal medyadan büyük destek veriyor.     

1-001.jpg1-001.jpg

AVRUPA KONSEYİ'NDE ERTÜRK BAŞKAN DAMGASI

Kahramankazan Belediye Başkanı Ertürk, Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) 32’nci Genel Kurulu’nda konuştu. Bir haftadır Avrupa'da bulunan Başkan Ertürk, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki Anadolu insanının, 15 Temmuz hain, kanlı darbe girişimini Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Boşnak’ı, Arap’ıyla beraber tek vücut olarak nasıl püskürttüğünü anlattım" dedi. 

KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİĞİN ADI: KAHRAMANKAZAN

 "Avrupa Yerel Demokrasi Haftası ve 12 Yıldız Şehri Ödülü” başlıklı oturumda da söz alan Başkan Ertürk, Kahramankazan’ın 2016 yılında, 12 Yıldız Şehri Ödülü’ne aday olduğunu ve konsey tarafından bu ödüle layık görüldüğünü hatırlattı. Avrupa Yerel Demokrasi Haftası’nın 2016 yılındaki temasının "kültürel çeşitliliğe sahip toplumlarda birlikte yaşamak" olarak belirlendiğini de anımsatan Ertürk, bunun Kahramankazan’ı tam anlamıyla resmeden bir tema olduğunun altını çizdi. Ertürk, Kahramankazan’da Türkiye’nin 81 ilinden gelen farklı kültür ve kökenden insanların bir arada huzur ve barış içerisinde yaşadığını belirtti.

DOLUDİZGİN DEVAM 

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde Türkiye’nin son 15 yıllık AK Parti iktidarı döneminde demokrasi ve çok kültürlülük alanlarında büyük kazanımlar elde ettiğinin altını çizen Başkan Ertürk, Türkiye’nin bu demokratik kazanımlar çerçevesinde yoluna doludizgin devam ederken, FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını anlattı. 

twit-5.jpg

HEP BERABER TEK VÜCUT 

Ertürk, Türk Milleti’nin 15 Temmuz hain darbe girişimine "dur" demesinde bünyesinde barındırdığı kültürel çeşitliliğin büyük önem taşıdığını da belirterek, "Biz işte bu darbe girişimini, 15 Temmuz hain,kanlı darbe girişimini farklı kültürlerimizdeki insanlarımızla, farklı etnik yapıdaki insanlarımızla, farklı siyasi düşüncedeki insanlarımızla Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Boşnak’ı, Arap’ıyla beraber tek vücut olarak, milli irademize sahip çıkarak atlattık. Türk Milleti demokrasiye uzanan eli, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde canı pahasına kırmıştır” dedi.

DEMOKRASİNİN DAHA DA GELİŞMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Kahramankazan Belediyesi olarak Yerel Demokrasi Haftası kapsamında 20’nin üzerinde etkinlik gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Ertürk, "Açılışını Cumhurbaşkanı Başdanışmanımızın yaptığı 8 ülkedeki 42 üniversiteden gelen 150 bilim adamının katılımı ile ‘Uluslararası Halk Kültürü Sempozyumu’ düzenledik. TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı 15 Temmuz şehitlerinin çocukları ile ziyaret ederek, demokrasinin Türkiye’deki önemini çocuklarımıza anlattık.

Belediye meclis toplantıları, mahalle toplantıları, esnaf toplantıları ve Kent Konseyi toplantılarında sürekli yerelde demokrasiden bahsettik. İlçemizdeki tüm kesimlerle bir araya geldik. Bunlar yaptığımız etkinlerden bazılarıydı. Sonuçta tüm Kahramankazan halkıyla beraber bu unvana layık görüldük. Kahramankazan’da, demokrasinin daha da gelişmesi ve Türkiye’nin daha büyük adımlar atması konusunda elbirliği içerisinde çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu. 

AVRUPA'DA AVRUPA ÜLKELERİNE MEYDAN OKUYOR

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, akşamları ise Türkiye'nin kaderini belirleyecek referandum hakkında Avrupa'daki gurbetçilerle bir araya geliyor. Türkiye'deki Anayasa değişikliğini öngören 18 maddeyi gurbetçilere teker teker anlatan, akıllardaki soru işaretlerinin giderilmesi için çalışan Ertürk, Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin referandumda adeta destan yazacağını kaydediyor. Ertürk, Avrupa'nın Türkiye'ye karşı uyguladığı ırkçı yaklaşımları da eleştirerek, 16 Nisan'da güçlü bir "Evet"in çıkması halinde batılı ülkelerin çark yapacağını belirtiyor.  Sık sık gurbetçilerle bir araya gelen Ertürk, bunun yanında yabancı yayın yapan televizyon programlarına da katılarak Avrupalıları bilgilendiriyor. 

SOSYAL MEDYADAN DA ÇALIŞIYOR

Sabahın ilk ışıklarından gece geç saatlere kadar ayakta kalarak Avrupa'da Türkiye'yi büyük bir fedakarlıkla temsil eden Başkan Lokman Ertürk, yoğun programının yanı sıra bir de şahsi sosyal medya hesabı üzerinden 16 Nisan için "evet" çalışması yürütüyor. Yaptığı paylaşımlarla Anayasa konusunda halkı bilgilendiren Ertürk, binlerce kişiye ulaşıyor.  "Evet" kampanyasına Avrupa'dan büyük katkıda bulunan Lokman Ertürk, bu kampanyaya diğer vatandaşlardan da destek vermesini istiyor. 

DESTEK İSTEDİĞİ HASHTAGLAR

Başkan Ertürk'ün destek istediği hashtaglar ise şöyle:
#GeleceğimizİçinEVETdiyoruz
#VatanAşkıylaEVET
#Vesayetleri bitirmeye,Evet Evet bin kere Evet                        
#VatanBayrakEzanİçin Evet                        
#15temmuzuUnutmayacağız                        
#GüçlüTürkiyeİçin
#EVETdeVatanaSahipÇık
#KahramankazanSosyalMedyaEVETdiyor
#DirilişimizİçinEvet
Milletin Yönettiği bir TÜRKİYE için #SafımızMilletKararımızEvet

2016 YILINDA DA GURURLA TEMSİL ETMİŞTİ

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Ekim 2016'da da Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kurulu'nda katılmış ülkemizin en iyi şekilde temsil etmişti. FETÖ terör örgütünün darbe girişimini ve onların gerçek yüzünü Avrupalılara anlatan Ertürk şunları söylemişti: 

KAHRAMAN HALKIMIZ BASTIRDI

"Bu girişim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde halkımızın karşı koyması sonucu bastırılmıştır. Demokrasiye darbe yapan FETÖ'ye karşı Avrupa Konseyi'nde beraber çalıştığımız siz değerli dostlarımızın desteklerinin devamını dilerim"

İLLEGAL BİR YAPI

"15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında Avrupa'dan Türkiye'ye gelerek Türkiye Cumhuriyeti devleti ve seçilmiş hükümetine verdiğiniz destekten dolayı şahsım ve ülkem adına büyük bir memnuniyet duyduğumu ve teşekkürlerimi ifade etmek isterim. Ülkemizde 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde örgütlenen illegal bir yapı olan FETÖ tarafından Türkiye Cumhuriyeti meşru hükümeti ve Anayasal hukuk devletini ortadan kaldırmaya yönelik bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Bu girişim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde vatansever güvenlik güçleri ile halkımızın karşı koyması sonucu kısa bir süre içerisinde bastırılmıştır"

PARLAMENTOYU UÇAKLA BOMBALADILAR

"Üzerlerine ateş açılma, bombalanma, tanklarla ezilme sureti ile sivil, polis ve askerden oluşan 241 kişi hayatını kaybetmiş, 2197 kişi de yaralanmıştır. Bizzat kendi ilçem olan Kazan'da 9 şehit ve 92 gazimiz bulunmaktadır. Sayın Jagland'ın ziyaretlerinde de bizzat gördüğü üzere MİT yerleşkesi, Emniyet Teşkilatı, Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi, Başbakanlık Binası ve Parlamento Binası uçak ve helikopterler ile bombalanmıştır"

DESTEKLERİNİZİN DEVAMINI BEKLİYORUZ

"Bu konuda Avrupa Konseyine şahsınızda bize vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür eder, ayrıca bundan sonraki meşru mücadelemizde Demokrasiye darbe uygulayan bu örgüte karşı Avrupa Konseyi çatısı altında beraber çalıştığımız siz değerli dostlarımızın desteklerinin devamını dilerim."

MEKTUP GÖNDERMİŞTİ

Başkan Ertürk ayrıca Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'ne 15 Temmuz sonrası bir bilgi mektubu göndermişti. Ertürk, söz konusu mektupta Türkiye'nin temel insan haklarına saygılı, demokratik, laik bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde örgütlenen FETÖ'cüler tarafından, Türkiye Cumhuriyeti'nin meşru hükümetini ve anayasal hukuk devletini ortadan kaldırmaya yönelik darbe girişiminde bulunulduğunu anımsatmıştı. Darbe girişimi sırasında darbeci askerler tarafından 240 kişinin şehit edildiğini, 3 bine yakın insanın da yaralandığını belirten Ertürk, TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi başta olmak üzere bir çok kurumun da bombalandığını ifade etmişti.

KAHRAMAN İLÇE

Kahramankazan'da 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde 4'ncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkarak sivil halkı bombalayan F-16'ları engellemeye çalışırken 9 kişi şehit, 92 kişi ise gazi olmuştu. Belediye tarafından şehit yakınları ile gazilerin tüm eksikliği giderildi ve giderilmeye de devam ediyor. 15 Temmuz gazilerinin tüm ihtiyaçları Kahramankazan Belediyesi tarafından hemen karşılanıyor. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.