Aydınlıkevler’e alt geçit şart

Aydınlıkevler’e alt geçit şart

Aydınlıkevler Kavşağı’nda görülen yoğunluk ve kaza riskinin alt geçit ile azaltılabileceği belirtiliyor.

Samsun Yolu üzerinde bulunan Aydınlıkevler Kavşağı sorunun uzun yıllardır çözülememesi vatandaşın tepkisine neden oluyor. Trafikte uzun kuyruklar ve ölümlü kazalar oluşmasına neden olan kavşağın bir an önce kaldırılıp alt geçit yapılmasını isteyen Başkentliler ilgililerden çözüm talep ediyor.

Trafiği çekilmez kılıyor

İş giriş ve çıkış saatlerinde trafiğin yoğun olduğunu belirten vatandaşlar bu yoğunluğa birde anlamsız adını verdikleri Aydınlıkevler kavşağının eklenmesinin trafiği çekilmez kıldığını belirtiyor. Vatandaşlar Samsun Yolu Siteler istikametinde bulunan ve U dönüşü verilerek çözümü aranan kavşağın uzun araç kuyruklar oluşturarak akan trafiğini de aksattığını belirtiyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’dan bu sorunu ortadan kaldırmasını talep eden vatandaşlar oluşan kazalarında bu şekilde önüne geçileceğini belirtiyor.

Karışıklığa neden oluyor

Siteler istikametine gidilirken verilen U dönüşün hem geliş hem gidiş yönünün de trafiği aksattığını belirten vatandaşlar çektikleri problemleri şu şekilde ifade ediyor, “Siteler istikametine giderken Aydınlıkevler’e gitmek isteyen vatandaşlar yolun sol şeridinde uzun kuyruklar oluşturuyor. Bu da trafiği aksatıyor. Aynı şekilde buradan Aydınlıkevler için karşı yöne geçen araçlar ise yolun yine sol şeridinden giriyorlar. Bu seferde karşı yolda tıkanmış oluyor. Bizler anlamsız kavşak olarak nitelendiriyoruz çünkü yolun solundan giren araçlar karşı yönden de sol şeritten çıkıyor ve hemen en sağ şeride geçerek Aydınlıkevler istikametine geçmek zorunda kalıyorlar. Buda karışıklığa neden oluyor ve sürücüler arasında tartışma ve kavgaya sebebiyet veriyor. Burası işlek bir yol. Araçlar hızlı gidiyor. Hal böyle olunca da kazalara sebebiyet veriyor.” İfadelerini kullandılar.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.