AYNI ANDA 2 FUAR  MOBİLYACILARA ZARAR

AYNI ANDA 2 FUAR MOBİLYACILARA ZARAR

Habervaktim Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Çoşkun’u ziyaret eden Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, Ankara’da 2 mobilya fuarının aynı tarihlere denk gelmesinin hem mobilyacılara hem de fuarları gerçekleştirenlere zarar verdiğin

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

Ankara’da 2 fuarın aynı tarihlere denk gelmesi büyük tartışmaya neden oldu. Habervaktim Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Çoşkun’u ziyaret eden Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, fuarlar hakkında dert yandı. Taklacı, “Bu durum özellikle mobilyacılara zarar veriyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) aynı anda 2 tane mobilya fuarına izin vermesi doğru değil” ifadelerini kullandı.

HEM MOBİLYACILARA HEM FUARCILARA ZARAR

“Aynı anda 2 mobilya fuarının olması yanlış” diyen Hüseyin Taklacı, “Mobilyacılar Odası olarak 2 tane mobilya fuarı olunca tarafsız kaldık. Altındağ’daki fuarın açılışına katıldık ve oradan ATO’da gerçekleştirilen fuara gittik. Bu durum özellikle mobilyacılara zarar veriyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) aynı anda 2 tane mobilya fuarına izin vermesi doğru değil. Hem mobilyacılara zarar hem de 2 fuarı gerçekleştirenlere zarar. Ankara’nın kazanması gerekirken herkes kaybediyor” dedi.

AKYURT FUAR ALANINA İHTİYAÇ VAR

Aynı anda 2 mobilya fuarının olmasının Ankara’ya yakışmadığını ifade eden Taklacı, “Burada en önemli nokta 2 ayrı fuarın aynı tarihler içerisinde yapılması, 2 taraf tek bir alanında gerçekleştirmeliydiler fuarı. Ankara’ya yakışmayan bir tablo ortaya çıkıyor. Bu fuarların tek çatı altında, tek yerde olmalı. Akyurt’taki fuar merkezi bitmiş olsaydı bu gün tek fuara girilirdi ve sıkıntı olmazdı. Şimdi biri bir yerde, biri bir yerde. Yani 2 tarafta imkân olsa aynı yere girer” şeklinde dert yandı.

TOBB YANLIŞ YAPIYOR

TOBB’un 2 fuara birden izin vermesinin yanlış olduğunu söyleyen Başkan Taklacı, “Ankara’nın mobilya fuarı parçalanmış durumda. Kanunların uygulanmasına ihtiyaç var, aynı fuarlar arasında en az 1 ay süre olması gerekiyor. TOBB’da yer alan kanunda aynı sektörden fuarların arasında en az 1 ay olması gerekiyor ve tek kişiye verilmesi gerekiyor. Şimdi 2 fuar olduğu için sıkıntı oluşuyor” diye konuştu.     

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.