Aynı HIZ DEVAM

Aynı HIZ DEVAM

Başkent’te “değişim ve gelişim” denildi mi ilk göze çarpan ilçe olarak dikkatleri üzerine çeken Altındağ’da yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. 

 Son yıllarda Başkent Ankara’da “değişim ve gelişim” denildi mi ilk akla gelen merkez ilçe olarak dikkatleri üzerine çeken Altındağ’da dev yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Altındağ’da son dönemde yaşanan ve göz dolduran dönüşümün mimarı olan Veysel Tiryaki yönetimindeki Belediye, yatırım ve hizmette 2016 yılında olduğu gibi 2017’ye de damgasını vurmaya hazırlanıyor. 

2016’YA DAMGA VURAN YATIRIMLAR
Hizmete açtığı dev yatırımlarla 2016 yılına damgasını vuran Altındağ Belediyesi, 2017 yılına da hızlı başladı. 
2016 yılında Altındağ’da yüzlerce yeni kişi tapu sahibi oldu, yeni yollar açıldı, yeni toplu konut projeleri hayata geçirildi, şirin mahalle camileri yapıldı, ilçeye yeni bir Anadolu İmam Hatip Lisesi kazandırıldı, yeni anaokulları inşa edildi, Bosna Hersek’in Visoko şehrine kültür merkezi yapıldı.

SORUMLULUĞUNDA OLMAMASINA RAĞMEN… 
Yine sorumluluğunda olmamasına rağmen belediyece ilçeye 4 ayrı sağlık merkezi kazandırıldı.  Yeni bir ek hizmet binası ile zabıta karakolu da 2016 yılında inşa edilerek hizmete açılan eserler arasında yer aldı.

ŞEHİDİN İSMİ ALTINDAĞ’DA YAŞAYACAK
Şehit Astsubay Üstçavuş Okan Taşan’ın ismi 2016 yılında Karacaören Mahallesi’ne yapılan parka verildi. Ulubey Mahallesi’ne 3 yeni park kazandıran Altındağ Belediyesi, Ali Ersoy’a ve Karapürçek’e yaptığı parklarla da ilçenin nefes almasını sağladı. Başpınar, Doğantepe ve Feridun Çelik Mahallesi’nde inşaatı devam eden 3 park ise yeşil alanlara verilen önemi bir kez daha ortaya çıkardı. 

Altındağ Belediyesi, dünya evine girecek çiftleri en modern ve en estetik tesislerde ağırlamak için de gerekeni yapıyor. Karapürçek’e yapılan Zümrüt ve Doğantepe’ye inşa edilen Safir Düğün Salonu, 2016 yılında büyük ilgi gördü. Altındağ Belediyesi, kadınlara verdiği değeri yatırımlarına da yansıttı. Gültepe ve Gülpınar Mahallesi’ne açılan kadın eğitim kültür merkezlerinde Altındağlı kadınlar, hayata daha geniş bir pencereden bakmaya başladı. Böylece kadın kültür merkezlerinin sayısı 25 oldu. 

GENÇLİK MERKEZLERİ 17 OLDU
Çocukların sanatla, bilimle ve sporla büyümesini amaçlayan Başkan Tiryaki, bu doğrultudaki emin adımlarını Gülpınar Gençlik Merkezi ile attı. Böylece Altındağ’daki gençlik merkezlerinin sayısı 17 oldu. Gültepe’ye kazandırılan kapalı yüzme havuzuyla birlikte spora teşvik açısından büyük mesafe kat edildi. Altındağ’a kazandırılan kapalı yüzme havuzlarının sayısı 3 oldu.

2017’YE DE HIZLI BAŞLADI
Veysel Tiryaki yönetimindeki Altındağ Belediyesi 2017 yılına da hızlı başladı. 29 Ekim Kültür Merkezi eski olması ve sürekli tadilat çalışması gerektirmesi nedeniyle Altındağ Belediyesi tarafından yıkıldı. Yerine yepyeni ve modern bir kültür merkezi inşa edildi. Yapımı tamamlanan yeni kültür merkezinde çevre düzenlemesi aşamasına geçildi. Son aşamanın da tamamlanmasıyla hizmete açılacak olan yeni kültür merkezi birçok organizasyona ev sahipliği yapacak. Yaklaşık 10 bin metrekarelik alan üzerine kurulan yeni kültür merkezinin, son yıllarda hızla gelişen Ali Ersoy Mahallesi ve çevre mahallelere önemli bir katkı yapması bekleniyor. Habervaktim olarak yapımında son aşamaya geçilen 29 Ekim Kültür Merkezi çalışmalarını yerinde inceledik.

10 BİN METREKAREYE MODERN TESİS
Altındağ’da yapımı tamamlanmak üzere olan yeni kültür merkezi içinde bulundurduğu geniş fonksiyonlu alanlarıyla birçok organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İçinde 500 kişilik konferansa salonu, derslikler, spor salonları ve okuma salonları bulunan dev tesis yakında hizmete açılacak. Yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda kurulan yeni kültür merkezi, çevresine de büyük katkı sağlayacak. Modern tesisin son yıllarda hızla gelişen Ali Ersoy Mahallesi ve çevresine hareketlilik katması bekleniyor.

Eski olduğu için yıkılıp yeniden yapılan 29 Ekim Kültür Merkezi iç dekorasyonu da tamamlandıktan sonra, faaliyetlerine kaldığı yerden devam edecek. 500 kişilik konferans salonunda pek çok farklı etkinliğin gerçekleştirilmesi hedeflenirken, geniş ve modern derslikleri birçok vatandaşa eğitim imkanı sunacak. Altındağlı kadınlar, yeni kütüphanelerinde kitap okuyacak ve çok amaçlı yeni salonlarda birbirinden faydalı seminerlere katılacak.

ÇOK YAKINDA AÇACAĞIZ
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, 29 Ekim Kültür Merkezi’nin artık ihtiyaca cevap veremeyecek durumda olduğunu ve her yıl tadilat yapmak zorunda kaldıklarını, bu nedenle eskisini yıkarak, yeni bir kültür merkezi yapma kararı aldıklarını söyledi.

Bu kararı hızlı bir biçimde hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Tiryaki, inşaatın oldukça hızlı bir biçimde tamamlandığını söyleyerek, “İç dekorasyonu da kısa sürede tamamladıktan sonra Altındağlı vatandaşlarımıza yakışır nitelikte, yepyeni ve modern kültür merkezimizi hizmete açacağız. Tüm Altındağlılara şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

HAKAN ŞAHİN / HABERVAKTİM-


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.