Bakan Bolat Otomotiv sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi

Bakan Bolat Otomotiv sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa Birliği’nin Sanayi Hızlandırma Yasası Taslağı’na ilişkin gelişmeleri değerlendirmek üzere otomotiv sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa Birliği’nin Sanayi Hızlandırma Yasası Taslağı’na ilişkin gelişmeleri değerlendirmek üzere otomotiv sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda, Türkiye otomotiv sanayisinin taslak kapsamına dahil edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar ve gelecek dönemde atılacak adımlar ele alındı.

Bakan Bolat, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ticaret Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Otomotiv İhracatçıları Birliği (OİB), Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) ve Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) başkanları ile üst düzey yöneticilerinin katıldığını bildirdi.

Toplantıda, Avrupa Birliği kurumları ve üye ülkeler nezdinde yürütülen temasların mevcut durumu ile Sanayi Hızlandırma Yasası Taslağı’ndaki son gelişmeler değerlendirildi. Otomotiv sektörü temsilcileri de bugüne kadar gerçekleştirdikleri görüşmeler ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi planlanan adımlar hakkında görüşlerini paylaştı.

TÜRKİYE OTOMOTİV SANAYİSİNİN TASLAĞA DAHİL EDİLMESİ HEDEFLENİYOR

Bakan Bolat, Türkiye otomotiv sanayisinin Avrupa Birliği’nin Sanayi Hızlandırma Yasası kapsamına bütün hükümleriyle dahil edilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.

Ticaret Bakanlığı’nın sektördeki temsilcilerle iş birliği ve koordinasyon içerisinde hareket edeceğini vurgulayan Bolat, Türkiye’nin otomotiv sanayisinin taslaktan kaynaklanabilecek olası olumsuzluklardan etkilenmemesi ve sektörün kapsam içerisinde yer alması amacıyla girişimlerin kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.