Bakiyelerinde Para Göremeyince Dolandırıldıklarını Sandılar

Bakiyelerinde Para Göremeyince Dolandırıldıklarını Sandılar

Halk Bankası’nın vatandaşa haber vermeden hesaplarını taşıması nerdeyse bir skandala neden olacaktı. Banka hesabında paralarını göremeyen bazı vatandaşlar dolandırıldıklarını zannederek fenalaştı, iddiaya göre kalp krizi geçirenler bile oldu.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Mamak’ta Milli Eğitime bağlı çalışan yaklaşık olarak bin kişinin maaşı Abidinpaşa Halk Bankası Şubesi’nden Mamak Belediyesi’nin arkasına 3 ay önce açılan şubeye aktarıldı. Bu transferden haberi olmayan bazı vatandaşlar bankada paralarının olmadığını görünce fenalaştı iddiaya göre kalp krizi geçirenler bile oldu. 

KALP KRİZİ GEÇİRENLER OLDU

Halk Bankası Abidinpaşa Şubesi’nde aşırı yoğunluk olduğu için banka yeni açtığı şubelere vatandaşların hesaplarını aktardı. Mamak Belediyesi’nin arkasında 3 Mart’ta açılan şubeye ve Nata Yolu üzerinde açılan şubeye bölgelerine göre okullarda çalışanların maaşlarını taşındı. Ancak hesaplarının taşındığının farkında olmayanlar bakiyelerinin sıfır olduğunu görünce fenalaştı hatta kalp krizi geçirenler oldu.

DOLANDIRILDIKLARINI DÜŞÜNDÜLER

Abidinpaşa’da çok yoğunluk olduğu için yaklaşık 50 okul personelinin maaşı Mamak Belediyesi’nin arkasında yeni açılan şubeye, 39 okulun personelin maaşı Nata Yolu’nda yeni açılan şubeye taşındı. O gün hesaplarını kontrol eden vatandaşlar paralarının olmadığını görünce dolandırıldıklarını düşünerek bankaya koştu.

HESAPLARIN TAŞINACAĞI BİLGİSİNİ VERMİŞTİK

Mamak Belediyesi’nin arkasında yeni açılan şube yetkilileri muhabirimize olayı doğrularken kendilerine de bilgi verilmediğini vatandaşların bankaya akın etmesi sonucu olayı öğrendiklerini söyledi. Bin kadar kişinin hesabının kendi şubelerine aktarıldığını söyleyen yetkili, “Daha öncesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve okulların idarisine bilgi vermiştik. Ancak hesapların hangi tarihte geçeceği belli değildi. Bu konuda bize genel müdürlükten bir bilgi gelmedi. Sadece bir günlük bir sıkıntı yaşandı ama hesaplarında para olmadığını gören vatandaşlar bankamıza geldi. Bir gün sonra bütün sorunlar halloldu” dedi. 

HER KONUDA MESAJ ATIYORLAR…

Hesap taşıma işleminden dolayı mağdur olan vatandaşlar ise “Her konuda telefonumuza mesaj atıyorlar ancak böyle önemli bir konuda bizi bilgilendirmiyorlar. Bankaya gittiğinde bakiyesinde para olmadığını gören arkadaşlarımız fenalaştı hatta kalp krizi geçirenler oldu, çok şükür kimseye bir şey olmadı. Ama burada bankanın bir sorumsuzluğu var, böyle olayların bir daha yaşanmaması için yetkililer

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.