Balya Balya ‘Cumhuriyet’ Dağıttılar

Balya Balya ‘Cumhuriyet’ Dağıttılar

'FETÖ ve PKK adına suç işlemekten’ Cumhuriyet Gazetesine gerçekleştirilen operasyon sonrası CHP Cumhuriyete sahip çıkmıştı. Meydanlara inen milletvekilleri teröre destek veren Cumhuriyeti vatandaşlara dağıtmaya başladı.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Cumhuriyet’in FETÖ ve PKK’ya verdiği desteklerin ardından emniyet güçleri operasyon düzenlemiş ve Cumhuriyet Halk Partisi gazeteye büyük destek vermişti. Birçok kesim tarafından teröre destek veren bir medya kuruluşuna sahip çıkan CHP eleştirilmişti. CHP milletvekilleri Cumhuriyet Gazetesini savunmak için meydanlara indi. Kızılay’da CHP Ankara Milletvekili Murat Emir vatandaşlara balya balya Cumhuriyet Gazetesi dağıttı.

BALYA BALYA GAZETE DAĞITTILAR

Cumhuriyet Gazetesi için harekete geçen CHP milletvekilleriyle birlikte propaganda çalışmalarına başladı. FETÖ’nün ve PKK’nın yayın organı haline gelen Cumhuriyet Gazetesi için CHP’nin meydanlara inerek balya balya Cumhuriyet Gazetesi dağıtması vatandaşlarında tepkisine neden oldu. Kızılay medyanın da Cumhuriyet Gazetesi dağıtan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, vatandaşlara terör propagandası yapan gazeteyi savundu.

KILIÇDAROĞLU BÖYLE SAVUNMUŞTU

 “Tüm gücümüzle karşı çıkacağız. Cumhuriyet’i teslim etmeyeceğiz” diyerek Cumhuriyet Gazetesine sahip çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Medya üzerine baskı kurmak gibi bir olayla karşı karşıya kaldık. Parlamento'dan alınan yetkilerle KHK çıkararak bir anlamda anayasal düzen değiştirilmek istendi. Eğer Türkiye bugün bu durumla karşı karşıyaysa bunda Anayasa Mahkemesi de sorumludur. Demokrasiye ve özgürlüklere hep birlikte sahip çıkmak zorundayız, Cumhuriyet gazetesine sahip çıkmak zorundayız. Ben demokrasiyi hep savundum, özgürlükleri hep savundum, hapisteki gazetecileri savundum ve savunmaya devam edeceğim. Demokrasiyi savunmak hepimizin ortak görevidir” ifadelerini kullanmıştı.

FETÖ VE HDP’YE DE SAHİP ÇIKTILAR

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının ardından CHP FETÖ’cülere de son zamanlarda destek çıktı. Ayrıca CHP, PKK’nın siyasi kanadı olan HDP milletvekillerine yapılan terör operasyonun ardından HDP’ye destek çıkmışlardı. Terörün yanında yer alan CHP hükümet kanadından da büyük eleştiriler almıştı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.