Barış ve Kardeşlik İçin Buluşuyorlar

Barış ve Kardeşlik İçin Buluşuyorlar

Gölbaşı’nda 18 – 19 Aralık tarihleri arasında sevgi, kardeşlik ve barış için 10 farklı ülkeden 18 şair, 9 âşık bir araya gelecek. Programı düzenleyen Uluslararası Kültür Dil ve Edebiyat Derneği, dünya şairleri ve âşıklarını bir araya getirerek şiddet, bas

 

Foto Altı: 10 farklı ülkeden 18 şair, 9 âşık bir araya gelecek

 

Uluslararası Kültür Dil ve Edebiyat Derneği olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gölbaşı Belediyesi’nin destekleriyle Sevgi Şehri Gölbaşı’nda 18 ve 19 Aralık tarihlerinde Uluslararası Başkent Şairler ve Âşıklar Şöleni programları gerçekleştirilecek. Etkinliğe 10 farklı ülke ve bölgeden şair ve âşık katılacak.

10 ÜLKEDEN 18 ŞAİR, 9 ÂŞIK

Türk dünyasını temsilen Azerbaycan, Kerkük, Kırım, Doğu Türkistan ve Kosova’dan, mazlum coğrafyaları temsilen Filistin, Suriye, Mısır ve Hindistan’dan şair ve âşıklar programda yer alacak. 18 Aralık saat 19.00’da Türkiye’den Türk Dünyası’ndan ve Mazlum Coğrafyalardan toplam 18 şair, 19 Aralık’ta ise 9 âşık Gölbaşı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde sahne alacaklar. Etkinlikte ayrıca TRT Türk Sanat Müziği ses sanatçısı Bahadır Özüşen sevgi ve kardeşlik şarkıları ve türküleri ile programa renk katacak.

ŞİDDET, BASKI, SAVAŞ YERİNE ŞİİR

Yapılan basın açıklamasında programın amacının “Uluslararası Başkent Şairler ve Âşıklar Şöleni’nin temel amacı dünyanın acı, zulüm, savaş ile yoğrulmuş farklı coğrafyalarında yaşayan dünya şairleri ve âşıkları ile Türkiye’de yaşayan şair ve âşıklarımızı bir araya getirerek şiddet, baskı, savaş yerine; şiir aracılığıyla sevgi, dostluk ve kardeşlik dilinin bütün dünyaya yerleşmesine katkı sağlamak, bütün dünyaya sevgi çağrısında bulunmaktır” ifadesi kullanıldı

SEVGİ VE KARDEŞLİK ÇAĞRISI

Program için Gölbaşı Vilayetler Evi Anadolu Salonu’nda 18 Aralık Cuma saat 16.00’da bir Basın Toplantısı düzenlenecek. Şairler ve âşıklar tarafından bütün dünyaya ‘sevgi ve kardeşlik çağrısı’ yapılacağı ve ‘sevgi ve kardeşlik bildirisi’ okunacağı bilgisi verildi. Şair ve âşıklar programın ardından Mogan Gölü’ne beyaz güvercin uçuracağı acı ve hüznün yılı olan 2015 yılının bittiği şu günlerde 2016 yılının sevgi, barış ve kardeşlik yılı olması temennisinde bulunacakları yönünde açıklama yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.