Barzani PROTESTOSU

Barzani PROTESTOSU

Barzani Yönetiminin, (IKBY) bayrağını  Kerkük'te göndere çekmesi Güvenpark'ta protesto edildi.

Türkmen yurdu Kerkük'te, Kerkük İl Meclisi kararıyla Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının kamu kurum ve kuruluşlarına göndere çekilmesi Ankara'da protesto edildi. Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin çağrısıyla Güvenpark'ta bir araya gelen yüzlerce kişi ve STK temsilcisi, Kerkük İl Meclisi'nin aldığı bu kararı eleştirdi. Programda sık sık "Kerkük Türk'tür Türk kalacak" sloganları atıldı. 

ACISI TÜRKMENLERDEN ÇIKARLIYOR

Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şubesi Başkanı Abbas Türkmen, Kerkük'te yaşayan Türkmenler hariç bütün grupların silahlı olduğunu iddia etti. Kerkük'te Türkmenlerin zor durumda olduğunu ve Kürtler tarafından baskıya maruz kaldığını aktaran Abbas Türkmen, "Daha düne kadar zalim Saddam'ın türlü türlü zalimliklerine maruz kalan ve korkudan dağlara sığınmış olan Kürt komşularımız bugün kendilerine yapılanların acısını sanki biz Türkmenlerden çıkarmaya çalışmaktadır" dedi.  

BAYRAK DİKMEK MEMLEKETİ ZORLA GASP ETMEKTİR

"2003'te Saddam rejiminin düşmesiyle birlikte Amerika güçlerini yanına alan Kürt grupları Kerkük'ü talan etmiş, tapu ve nüfus kayıtlarını yok etmiş, bütün kamu kurum ve kuruluşlarını, vatandaş arazi ve meskenlerini gasp etmiş ve 500 binden fazla dağdan inen adamları Kerkük'e yerleştirmiştir" diyen Abbas Türkmen, "Kerkük'te Türkmenler hariç bütün gruplar silahlıdır.

Türkmen varlığını yok etme politikası küçük bir kıvılcıma bağlıdır. Bunun sonuçları çok vahim olabilir. Bizleri bu oyunlara sürüklemek için en büyük milli duyguların kabartılması bir bayrağın dikilmesidir. Haklı olduğumuz durumu haksızlığa dönüştürmek için planlanmış sinsi bir oyundur. Bayrak dikmek ne demek bir memleketi zorla gasp etmektir. Edirne, Kars, Urfa, Diyarbakır neyse Kerkük odur" diye konuştu.

AYNI DUYARLILIK KERKÜK İÇİN DE GEREKLİ

Abbas Türkmen ayrıca şunları söyledi: "Kerkük vatandır söz konusu vatan olunca hiçbir ayrım gözetmeksizin hain darbe girişimine karşı nasıl bütün Türkiye ayaklandıysa Kerkük'te de cami minarelerinden salalar okunmuş anavatanın korunması için dualar edilmiştir. Aynı duyarlılığı Kerkük için de gösterilmesini talep ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nden gördüğümüz desteği bugünden sonra da göreceğimizden eminim. Allah bu devleti başımızdan eksik etmesin. Zamanında nasıl Kıbrıslı kardeşlerimize sahip çıkıldıysa elbette bir gün gelir bize de aynı şekilde sahip çıkılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın."  

TÜRKLERİ BÖLEREK YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR

Programa Azerbaycan Kadın Hukukları Müdafaa Cemiyeti Başkanı ve Türk dünyasında önemli bir yere sahip Prof. Dr. Hanım Halilova da katıldı. Habervaktim'e konuşan Halilova, Türkler üzerinde yıllarca böl-parçala stratejisi uygulandığını kaydederek, "Biz hepimiz Türk'üz yıllarca bizi parçaladılar. Birine Azerbaycanlı dediler birine Kazak birine Özbek birine Türkmen.

Bunu bizi bölmek için yaptılar. Bugün Doğu Türkistan var peki Türkistan nerede? Yoktur. Peki adını ne koydular: Orta Asya. Bunlar Türk'ten korkuyorlar bugün Doğu Türkistan kan ağlıyor, Kerkük, Musul kan ağlıyor. Kırım işgal altında. Karabağ işgal altında ama dünya susmakta. Neden Türk olduğumuz için. Bunlar Türklüğümüzden korkuyorlar. Kerkük hiçbir zaman düşmanın eline geçmeyecek. Türk kimseye bir şey yapmadı ama bize kötü şeyler yaşattılar" dedi. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.