Başıboş köpek sorunu devam ediyor: Ankara Kalesi'ni köpekler sardı!

Başıboş köpek sorunu devam ediyor: Ankara Kalesi'ni köpekler sardı!

Ankara Kalesi ve çevresinde başıboş sokak köpekleri tehlike saçıyor. Bölge esnafı son aylarda sayıları artan sokak köpeklerinin işlerini olumsuz etkilediği söylerken, vatandaşlar gönül rahatlığı ile gezemediklerinden şikayet ediyor.

Başıboş sokak köpeği sorunu günden güne yayılıyor… Başkentin tarihi noktalarından biri olan Ankara Kalesi ve çevresinde başıboş sokak köpekleri tehlike saçıyor. Bölge esnafı son aylarda sayıları artan sokak köpeklerinin işlerini olumsuz etkilediği söylerken, vatandaşlar gönül rahatlığı ile gezemediklerinden şikayet ediyor.

1-001.jpg

KÖPEKLERİN ÇOĞU AŞISIZ

Ankara Kalesi ve çevresinde başıboş köpek problemi her geçen gün artıyor. Kale’de dolaşan köpekler nedeniyle yerli ve yabancı turistler bölgede gezerken tedirgin oluyor. Özellikle grup halinde gezdikleri zaman tehlike çoğalıyor. Köpeklerin çoğunun aşısız olmasını da işin cabası. Başıboş gezen köpekler çoğu zaman saldırganlaşarak, vatandaşlara korku dolu anlar yaşatıyor. Kale halkının belli bir saatten sonra evlerine çekilmesi ile meydan köpeklere kalıyor.

2-001.jpg

“İŞLERİMİZİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Kale’de her gün köpeklerin sayısını artığını ve bu duruma yetkililer tarafından acil çözüm getirilmesi gerektiğini dile getiren Kale Esnafları, “Köpeklerin sayısı giderek çoğaldı. İlk zamanlar durumu çok fazla problem haline getirmiyorduk fakat saldırganlaşma durumu işin içeresine girince biz de tedirgin olmaya başladık. Vatandaşlar gezerken önünde köpek oturan bir mekâna girmek istemiyor. İşletme sahibi olarak her ne kadar köpekleri uzaklaştırmaya çalışsak da bizim çabalarımız yetersiz kalıyor. Durum böyle olunca işlerimiz olumsuz etkileniyor. Biz kale esnafı olarak belediye tarafından duruma acil çözüm getirilmesi bekliyoruz” şeklinde konuşarak rahatsızlıklarını dile getirdiler.

3.jpg

“TEDİRGİN OLUYORUZ”

Gönül rahatlığı ile Kale’de gezemediklerini söyleyen vatandaşlar, sorunun en kısa zamanda çözülerek, güvenli bir ortam oluşturulmasını istiyor. Özellikle çocukların istedikleri gibi dolaşabilmesi adına köpeklerin aşılanması ve uygun alan oluşturulması gerekiyor. Kale’yi ziyarete gelen bazı vatandaşlar rahatsızlıklarını şu şekilde dile getiriyor:

Ankara Kalesi tarihi anlamda çok önemli bir mekân. Bizler çocuklarımızın buraları görmesini, aynı zamanda kendimizin de bu havayı soluması için gezmeye geldik. Fakat beklemediğimiz bir manzara ile karşılaştık. Ankara’nın belli başlı noktalarında olduğu gibi, Kale çevresinde de köpekler cirit atıyor. Durumdan aşırı derece de rahatsız oldum. Ben kendim köpekten oldukça korkan birisiyim. Kendimi koruyamazken, çocuğumu nasıl koruyayım.”

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.