Başıboş köpekler dehşet saçtı: 10 hayvan telef oldu, 15 hayvan yaralı

Başıboş köpekler dehşet saçtı: 10 hayvan telef oldu, 15 hayvan yaralı

Son zamanlarda gündeme gelen başıboş köpek sorununun son haberi İzmir’in Buca ilçesinden geldi. Buca’ya bağlı Karaağaç Köyü’ndeki 30 civarında köpek, köydeki hayvanlara saldırdı. Saldırıda hayvanlardan 10’u telef olurken, 15 hayvan yaralandı.

Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşanan başıboş sokak köpeği sorununa son örnek İzmir’den geldi. İzmir’in Buca ilçesine bağlı Karaağaç Köyü’ndeki başıboş köpekler köydeki hayvanlara saldırdı. Köpeklerin saldırdığı hayvanlardan 10 tanesi telef oldu. 13 ila 15 arasında hayvan ise saldırıdan yaralı olarak kurtuldu. Köyde yaşayan vatandaşlar köpeklerin insanlara da saldırdığını belirterek belediye ve normal vatandaşların köpeklerini doğaya bıraktığını iddia etti. Karaağaç köyü ahalisi bu konuda yetkililerden yardım talep etti.

basibos-kopek-1.jpg

“ÇÖZÜM BULUNMASI LAZIM”

Buca’ya bağlı Karaağaç köyünde yaşanan başıboş köpek saldırısı sonrası telef olan ve yaralanan hayvanları videoya çeken köylüler, görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Pek çok sayfada paylaşılan görüntüler kısa sürede izlenme rekorları kırdı. Misvak isimli sosyal medya hesabından paylaşılan o anlarda konuşan köylülerin,

basibos-kopek-2.jpg

“Başıboş sokak köpeklerini doldurursanız etrafa böyle olur. Şimdi bu vatandaşın ne günahı var? 10-12 tane ölü hayvan, 10-15 tane parçalanmış yaralı hayvan var. Köyü artık köpeklerden gerçekten kurtaramıyoruz. Getiren köpeklerini buraya atıyor. Belediyenin yaptığı da aynı şekildedir. Hepimizin hayvanları telef oluyor. Buna bir çözüm bulunması lazım. Köpeklerin derhal toplatılması lazım. Köpekler insanlara bile saldırıyor şu anda” ifadeleri dikkat çekti.

basibos-kopek-3.jpg

“SORUMLULAR MAMA LOBİLERİDİR”

Telef olan hayvanların videosuna sosyal medyada onlarca yorum geldi. Videoyu izleyen vatandaşlar, olayın asıl sorumlularının mama lobileri olduğunu ifade ederken en göze çarpan yorumlar şu şekilde oldu:

“’Bunlara artık biri önlem alsın yeter’, ‘Olayın sorumlusu mama lobisidir’, ‘Buca Belediyesini mahkemeye ver’, ‘Mama lobisinin yanında yetkililerin suçu var’, ‘Bunlar hayvan değil mi Hayvanseverler çıkıp bir şey diyor mu acaba sokaktaki başıboş köpekler için?’”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.