Başkan Aşkın'dan taş ocaklarına tepki

Başkan Aşkın'dan taş ocaklarına tepki

Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, ilçede orman mevkiinde faaliyet gösteren taş ocağına çevreye ve insan sağlığına verdiği zarar gerekçesiyle sert tepki göstererek, “Faaliyetleri durdurulsun” çağrısı yaptı. 

Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, ilçedeki orman mevkiinde faaliyet gösteren bir taş ocağına çevreye ve insan sağlığına verdiği zarar gerekçesiyle sert tepki gösterdi.  Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Aşkın, söz konusu taş ocağının faaliyetlerinin durdurulması için yasal anlamda mücadele edeceklerini açıkladı. 

elmadag-belediye-baskani-adem-baris-askin.jpg

ORMANIN İÇİNDE TAŞ OCAĞI!
Başkan Aşkın, “İlçemizin yanı başında bir taş ocağı 2007 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ‘ÇED gerekli değildir’ izni almış, 2018 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan İşletme izni alarak en güzel bölgelerimizden ‘Orman Mevkiinde’ çalışmalarına başlamıştır. Daha 6 ay önce yapılan yollarımız kullanılmaz hale gelmiş, daha da önemlisi meşe ağaçlarının yeşilin ortasında bir taş ocağı faaliyete geçmiştir. Ocak, ilçemizin kullandığı su kaynaklarının da hemen yanı başındadır” dedi. 

“MÜCADELE EDECEĞİZ”
Elmadağ’ın doğasının tahrip edilmesine müsaade etmeyeceklerini kaydeden Başkan Aşkın, “Doğduğumuz büyüdüğümüz ilçemizin doğasının daha fazla yok olmaması için tüm yasal ve sosyal haklarımızla ilçemizin yanı başında akciğerlerimizde faaliyete başlayan bu ocağın faaliyetinin durdurulması, doğamıza ve insanımıza zarar vermemesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu. 

MUHTARLAR ŞİKÂYETÇİ 
Elmadağ’da faaliyet gösteren taş ocaklarından şikâyetçi olan bölge muhtarları, geçtiğimiz yıllarda farklı siyasi partilerin ve ilgili kurumların kapısını birçok kez çalmıştı. Taş ocaklarının insan sağlığına ve çevreye zarar verdiğini iddia eden muhtarlar özetle şu açıklamayı yapmıştı: “Sağlıksız bir ortamda toz bulutu içinde yaşıyoruz. Taş ocakları yerleşim yerlerine yakın olduğu için çatıların üzerinden toz akıyor. Elmadağ’da hayrat çeşmelerinin bir kısmının suları taş ocağı patlamalarından sonra kesildi, su kaynakları kayıyor. Ankara’nın önemli su havzalarından olan bölgede su kaynakları zarar görebilir. Taş ocaklarından taş çıkarmak için dinamit atılıyor, bu patlamalar sırasında her gün deprem yaşıyoruz. 

MERT YILMAZ/İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.