Başkan Murat Bal açıkladı: Staj ve çıraklık mağdurları yarın Ankara’da olacak

Başkan Murat Bal açıkladı: Staj ve çıraklık mağdurları yarın Ankara’da olacak

Staj ve Çıraklık Mağdurları Federasyonu Kurucu Başkanı Murat Bal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamalarını şaşkınlıkla karşıladıklarını belirterek, “Yarın Ankara’da olacağız” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kademeli emeklilik sistemine ilişkin yöneltilen sorular üzerine "Staj mağdurları ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok" ifadelerini kullanması staj ve çıraklık mağdurlarını şoka uğrattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana Mitinginde ‘Vereceğiz, müjde vereceğiz’ sözlerinin ardından AK Parti genel Başkan Yardımcısı tarafından Ankara’ya davet edildiklerini fakat sonrasında Bakan Işıkhan’dan böyle bir açıklama geldiğini dile getiren Staj ve Çıraklık Mağdurları Federasyonu Kurucu Başkanı Murat Bal, “AK Parti ile Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde bir görüşmemiz var. Yarın Ankara’da olacağız. Yarın ki görüşme ile ilgili biz meclis idare amirinden randevu aldık. Ayrıca biz bir grubumuzla birlikte mecliste MHP Milletvekili Fethi Güler başkanlığında bir basın açıklaması da yapacağız” dedi.

murat-bal.jpg

DAVET EDİLDİK

Staj ve Çıraklık Mağdurları Federasyonu Kurucu Başkanı Murat Bal gazetemize yaptığı açıklamada staj ve çıraklık mağduriyetinin giderilmesi ile ilgili bütçe dengesi ve SGK aktüeryal dengesi çalışmalarının yapıldığını, mağdur sayılarının ve etkilerinin bilindiğini belirterek, “Bugüne kadar sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olsun, sayın Cumhurbaşkanı olsun hükümet yetkililerinden bu konuyla alakalı olumlu ya da olumsuz hiçbir şey net söylenmemişti. Geçtiğimiz günlerde sayın Cumhurbaşkanımız Adana mitinginde konuşurken orada bulunan staj çıraklık sigortası mağduru kardeşlerimizin sloganlarını duyduktan sonra konuşmasını keserek arkadaşlarımızın sloganlarını dinledi. Cumhurbaşkanımızın ‘vereceğiz, vereceğiz, daha çok müjdeler vereceğiz merak etmeyin’ şeklinde söylemi oldu. Daha sonrasında sayın Murat Kurum, İstanbul Valisi, Meclis İdari Amiri ve Genel Başkan Yardımcısı gelip kardeşlerimizi davet edildik” diye konuştu.

aaaa.jpg

ANKARA’DA TOPLANACAKLAR

Murat Bal, “AK Parti ile Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde bir görüşmemiz var. Yarın Ankara’da olacağız. Yarın ki görüşme ile ilgili biz meclis idare amirinden randevu aldık. Ayrıca biz bir grubumuzla birlikte mecliste MHP Milletvekili Fethi Güler başkanlığında bir basın açıklaması da yapacağız” ifadelerini kullandı.

a232.jpg

ÖNCE RAFTAN SONRA MASADAN KALKMALI

Murat Bal, Bakan Işıkhan’ın “Herhangi bir çalışmamız yok” sözlerinin şaşkınlıkla karşıladıklarını aile getirerek, “Biz AK Parti görüşmesinde kesinlikle bu konunun artık raftan masaya gelmesini masadan da artık kalkmasını istiyoruz. Bu konu bu kadar Türkiye’nin gündeminde ulusal medyada sosyal medyada her yerde her gün birinci sırada yer alan bir mağduriyet; artık bunun bitmesi gerekiyor. MHP’nin son 3 seçimdir seçim vaadiyiz. Seçim Beyannamelerinde varız” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.