Başkanlara yeni görev

Başkanlara yeni görev

AK Parti Ankara İl Başkanı Yamalı, yeni dönemde il teşkilatında kısmi bir kan değişimi yaşanacağını belirterek, "Yönetimin önemli kısmıyla devam edeceğiz. Eski ilçe başkanlarımızın bazıları da il yönetiminde devam edebilirler" dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, sona eren 25 ilçe kongresinde 9 ilçe başkanının değiştiğini hatırlatarak, bayrağı devreden eski ilçe başkanlarında herhangi bir kırgınlık, küsme, ayrışma ve kopma olmadığını açıkladı. Bir programda konuşan Başkan Yamalı, ilçe kongrelerinin son derece coşkuyla, geniş katılımlarla tamamladıklarını aktardı. Yamalı, şuanda ise ilçelerdeki gençlik kolları ile kadın kolları kongrelerini hızla sürdürdüklerini ve çoğunu tamamladıklarını kaydetti. 

YENİ DÖNEMDE DE YAMALI İLE DEVAM

AK Parti Ankara İl Kongresi'ni ise şubat ve mart aylarında yapmayı düşündüklerini açıklayan Yamalı, net tarihi AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belirleyeceğinin altını çizdi. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın talimatıyla yeni dönemde de görevine devam edeceğini belirten Yamalı, "Görev istenmez verilir" anlayışıyla çalıştıklarını kaydetti. Yamalı, "İl kongresi tarihiyle ilgili Genel Merkezimizle konuştuk Cumhurbaşkanımıza sunduk. Cumhurbaşkanımızdan gelecek tarihi bekliyoruz" dedi. 

ÖNEMLİ İSİMLERE DAVET GİDECEK 

AK Parti Ankara İl Teşkilatı yönetiminde bir kan değişimi yaşanacağının sinyallerini de veren Başkan Yamalı, " Yeni Yönetim Kurulumuz tasarımına da yavaş yavaş başladık. Ankara teşkilatı önemli bir teşkilat, önemli bir kısmıyla devam edeceğiz. Yönetime değer katacak kişilere de davet götüreceğiz. Yönetimimize katmak için çalışacağız" diye konuştu. 

ESKİ İLÇE BAŞKANLARI İL'DE GÖREV ALABİLİR

İl Teşkilatı yönetiminde AK Parti eski ilçe başkanlarına da görev verebileceklerini açıklayan Başkan Yamalı, "Bizim bir özelliğimiz var bir kere dairenin bir kere içine girdiyseniz çıkmıyorsunuz. Partimizin çeşitli kurulları, çeşitli yerleri var. Eski ilçe başkanlarımızdan çeşitli yerlerde devam edecek arkadaşlarımız olabilir. İl yönetiminde devam edebilirler, başka kurullarda devam edebilirler" ifadelerini kullandı.  

BİNLERCE TALEP VAR 

İl Teşkilat yönetimine girmek için büyük bir talebin olduğunu açıklayan Başkan Yamalı, "Büyük bir talep var. 2014 kongresinde 2 bine yakın müracaat vardı. 
Müracaat edenleri de değerlendireceğiz. İlçe yönetimlerimize girmek için de büyük bir talep vardı.  Keçiören yönetimine 600, Etimesgut yönetimine 400 müracaat oldu. Az nüfuslu ilçelerimizde bile en az 150'in üzerinde bir müracaat yapıldı" şeklinde konuştu.

GENÇLERE BÜYÜK GÖREV 

Yamalı, ilçe kongrelerindeki değişime ilişkin "Başkent'teki 25 ilçe kongremizi sona erdirdik. Şuanda gençlik kolları ve kadın kolları kongreleri sürüyor çoğu bitmiş durumda. 2014 kongreleri gibi bu kongrelerden de güçlenerek çıktığımızı düşünüyorum. Yönetim kurullarımız yüzde 40 oranında değişti. Diğer arkadaşlarımız da başka kurullarda devam edecekler. İyi bir yenilenme ve gelişme oldu. Çok sayıda genç arkadaşımızın aramıza katıldığını söyleyebilirim" dedi. 

2019'DA HEDEF 25 İLÇE VE BÜYÜKŞEHİR

AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, yeni AK Parti kadrolarıyla birlikte 2018 çalışmalarını yaparak 2019 seçimlerine en iyi şekilde hazırlanacaklarını açıkladı. Yamalı, Ankara'da şuanda 21 tane belediyenin AK Parti yönetiminde olduğunu belirterek 2019 yerel seçimlerinde hedeflerinin 25 ilçe ve büyükşehir belediyesini almak olduğunu kaydetti. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.