Başkanlardan teröre ortak tepki

Başkanlardan teröre ortak tepki

Dağlıca’da ve Iğdır’da yaşanan hain terör saldırısının ardından şehit düşen askerlerimiz tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Yurt genelinde teröre tepki yağarken Ankaralı belediye başkanları da Habervaktim’e terörü lanetleyen açıklamalarda bulundu.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Son dönemde ülkemizde iyice artan terör saldırıları Dağlıca’daki saldırı sonrası zirve yaptı. Saldırıda 16 askerimiz şehit olurken dünde 11 polisimiz Iğdır’da şehit düştü. Habervaktim’e konuşan Ankara’daki Belediye Başkanları teröre tepki gösterirken yaşanan saldırıların ardından üzüntülerini dile getirdiler. ACIMIZ BÜYÜK, YASTAYIZ

Huzurumuza kasteden odaklara karşı dimdik ayakta durduğumuzu söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, “Acımız büyük... Yastayız...  Hakkari Dağlıca'dan gelen haber yüreğimizi dağladı. Hayalleriyle birlikte yitip giden bu ülkenin evlatlarına Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralı askerlerimize de acil şifalar temenni ediyorum. Son günlerde şiddetini artırarak sürdürülen terör eylemlerinin bir an önce son bulmasını arzu ediyor, ülkemizin huzuruna kasteden odaklara karşı dimdik ayakta olduğumuzu da bir kez daha hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Saldırıları kınadığını belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, “Son zamanlarda meydana gelen ve Türk Milletini derinden üzen menfur saldırıları şiddetle kınıyor, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

MİLLETÇE TEK VÜCUT OLDUĞUMUZ GÖSTERMELİYİZ

Kimse Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozamayacak diyen Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Aziz vatanımızda, necip milletimizin arasına nifak tohumu ekmek isteyenler dün olduğu gibi bugün de mahkûm olacaktır. İnsanlıktan, vicdandan, tarih ve kültür bilincinden yoksun olan PKK terör örgütü, kahpece kurduğu pusularla Mehmetçiğimizi şehit etmiştir. Şu bilinmelidir ki Türk milleti, bu hain terör sürüsünün kökünü kazıyacak güç ve kudrete sahiptir. PKK terör örgütü ve ona destek verenleri lanetliyoruz. Devletimizin, hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin kararlı mücadelesi ve milletimizin birlik beraberliğiyle bunun üstesinden gelinecektir. Türkiye’nin gelişmesine engel olan, milletin canına ve malına kast eden, ülkenin birlik beraberliğini bozma gayretinde olanlar, er ya da geç yok olacaktır. Dağlıca’da yaşanan hain saldırı sonucu acımızı kalbimize gömüp, milletçe tek vücut olduğumuz gösterip terörü lanetlemeliyiz. Bir kez daha bu hain saldırıda şehit olan askerlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum” açıklamasını yaptı.

ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ

PKK ve destekçilerinin Türkiye üzerinde planladıkları emellerine kavuşamayacaklarını ifade eden Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, “Asırlardır coğrafyamız üzerinde iç dış mihrakların oyunlarıyla çok büyük oyunlar oynanıyor. Zor günlerden geçiyoruz. Allah’ın izniyle birlik ve beraberliğimiz sayesinde bu günlerin de üstesinden geleceğiz. Kalleşliği iliklerine kadar yaşayan PKK terör örgütü ve bu hainlerin destekçileri Türkiye üzerinde planladıkları emellerine kavuşamayacaklar. Hain pusuda yaralanan askerlerimize Allah’tan acil şifalar, şehitlerimize de başsağlığı diliyor Ülkemizin başı sağ olsun diyorum” dile getirdi.

HAİN EMELLER BOŞA ÇIKARACAK

Terörün amacının milli birlik ve beraberliğimizi bozmak, kaos oluşturmak olduğunu vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca kesiminde askerlerimizin şehit düşmelerine ve yaralanmalarına neden olan menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, acılı ailelerine, yüreği yanan milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Terörün amacı milli birlik ve beraberliğimizi bozmak, kaos oluşturarak kirli güç odaklarına hizmet etmektir. Milletimiz bu oyunu bozacak ve hain emelleri boşa çıkaracaktır. Ülkemiz, devleti ve milletiyle, terörle mücadelesini en güçlü şekilde sürdürerek terör belasını bütünüyle yok edecek güçtedir. Dik duruşumuz, kararlı ve iradeli tutumumuzu sürdürdüğümüz ve kardeşliğimizi koruduğumuz sürece milli birliğimize kast edenler amaçlarına ulaşamayarak tarihin kirli çöplüğünde yerini alacaklardır. Hain saldırıyla milletimizin birliğine kastedenleri binlerce kez lanetliyorum” dedi.

KALLEŞLİKLERİNİN KARŞILIĞINI GÖRECEKLER

Dışarıdan ve içeriden odakların terör saldırılarını desteklediğini öne süren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül “Türkiye, 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından, maalesef bilinçli bir şekilde dışarıdan ve içeriden odakların desteklediği terörist saldırılarla karşı karşıya kalıyor. Ülkemizin birliğine ve beraberliğine göz diken hainler iki cihanda da kalleşliklerinin karşılığını göreceklerdir. Yaralanan güvenlik güçlerimize acil şifalar, şehit olan asker ve polislerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum” tepkisini gösterdi.

KENETLENMEK, EL ELE VERMEK ZORUNDAYIZ

“7 Haziran seçimlerinin hemen ardından tırmanan terör olayları nedeniyle hemen hemen her gün bir ocağa ateş düştüğünü ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Kürt’ü, Türk’ü, Çerkez’i ile el ele kurduğumuz bu topraklarda kardeş kanı akıyor. Her gün bir ocağa ateş düşüyor, gencecik evlatlarımız hain terör saldırılarıyla şehit oluyor. Bir şehit haberinin üzüntüsünü atlatmadan her yeni güne acı ve gözyaşı ile uyanıyoruz. Askerlerimize ve polislerimize kurulan hain pusular, saldırılar bizi derinden etkiledi, büyük üzüntü içindeyiz. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Geçmişte yaşanan acıların tekrar yaşanmaması için barışa ve hoşgörüye ihtiyacımız var. Bu sınavı atlatarak yeniden barış ve huzur içerisinde yaşayabilmemiz için ülke olarak kenetlenmek, el ele vermek zorundayız. Terör olaylarının bitmesi en büyük dileğimiz. Artık evlatlarımız ölmesin. Analar ağlamasın. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Başta şehit aileleri olmak üzere ülkemizin başı sağ olsun”  şeklinde değerlendi.

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki

Acımız büyük... Yastayız. Ülkemizin huzuruna kasteden odaklara karşı dimdik ayakta olduğumuzu da bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

 

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay

Türk Milletini derinden üzen menfur saldırıları şiddetle kınıyor, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

 

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin

Bilinmelidir ki Türk milleti, bu hain terör sürüsünün kökünü kazıyacak güç ve kudrete sahiptir. PKK terör örgütü ve ona destek verenleri lanetliyoruz

 

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk

Kalleşliği iliklerine kadar yaşayan PKK terör örgütü ve bu hainlerin destekçileri Türkiye üzerinde planladıkları emellerine kavuşamayacaklar.

 

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak

Ülkemiz, devleti ve milletiyle, terörle mücadelesini en güçlü şekilde sürdürerek terör belasını bütünüyle yok edecek güçtedir.

 

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül

Ülkemizin birliğine ve beraberliğine göz diken hainler iki cihanda da kalleşliklerinin karşılığını göreceklerdir.

 

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar

Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Geçmişte yaşanan acıların tekrar yaşanmaması için barışa ve hoşgörüye ihtiyacımız var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.