Başkent KUDÜS için ayakta

Başkent KUDÜS için ayakta

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması Ankara'daki birçok camide Cuma namazı sonrası protesto edildi. Eylemler sırasında Amerika'ya ve İsrail'e tepki gösterildi. Eylem boyunca "Katil Amerika, katil İsrail" sloganları atıldı.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması tüm dünyada olduğu gibi Ankara'daki birçok camide de Cuma namazı sonrası protesto edildi. 

KUDÜS MÜSLÜMANA EMANETTİR

_fdb1108.jpg

Trump'ın bu skandal kararına karşı AK Parti Ankara İl Başkanlığı Kocatepe Cami'nde, Memur-Sen, İHH ise Hacı Bayram Cami'nde, bazı STK'lar da Melike Hatun Cami'nde namaz sonrası kınama eylemi ve basın açıklaması yaptı.

Eylemler sırasında Amerika'ya ve İsrail'e tepki gösterildi. Eylem boyunca "Katil Amerika, katil İsrail" sloganları atıldı. Basın açıklamalarında "Kudüs Müslüman'ın kırmızı çizgisidir. Kudüs Müslümanlara emanettir. Kudüs özgür değilse dünya tutsaktır. Kudüs Müslümanların onurudur" ifadelerine yer verildi.

Pursaklar Kudüs için ayakta

pursaklar_kudus_destek2.jpg

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, ABD’nin Kudüs kararına tepki gösterip “Kudüs coğrafi değil imani meseledir. Peygamberimizin emanetine kimse ihanet edemez” dedi. 

ABD Başkanı Trump’ın skandal kararı sonrası dünya ayağa kalktı. AK Parti Pursaklar İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen basın açıklamasında ise Pursaklar halkı ABD’ye tepki gösterip Kudüs’e destek verdi. Basın açıklamasında Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Servet Türkayık, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ve çok sayıda Pursaklarlı katıldı.
Cuma namazı çıkışı Pursaklar Merkez Camii önünde hemşerilerine hitap eden Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, ABD’yi sert bir dille kınadı. Pursaklar’da yıllar önce Filistin Özgürlük Anıtı diktiklerin hatırlatan Başkan Çetin, “Bizler bu kararı tanımıyoruz. Bizler Hz. Muhammed (s.a.v)’in ümmeti olmakla şeref duyuyoruz. Peygamberimiz Kudüs’ü bize emanet etti. Emanete kimse ihanet edemez. İhanet etmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi dimdik durmak zorundayız” dedi. 

Mamak’ta Protesto

mesut-akgul.jpg

ABD Başkanı Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapma çabaları tüm Türkiye’de protesto ediliyor. Protestoların bir diğer adresi de Mamak oldu. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Cuma Namazı sonrası Yeni Mamak Merkez Cami’nde basın açıklaması gerçekleştirerek ABD ve İsrail’i protesto etti.

Vaad edilen zafer gecikir ama ertelenmez

Müslüman kimliğini taşıyan her insanın ne yapacağını çok iyi bildiğini ifade eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “ABD Başkanı Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması asla kabul edilemez. Düşmanın güçlülüğü, ne yaptığı önemli değil, önemli olan bizim bir ve beraber olmamız. Burada gördüğümüz gibi. Allah’ın izni ile vaad edilen zafer gecikir ama ertelenmez” dedi.

Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir

Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir diyen AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, “Bu söylemler bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Bu bölgemizde istikrarı ve barışı tehdit etmeye yönelik bir karardır. Husumet arttırmaktan başka bir şey değildir. İslamın sesini susturmak kendi kurdukları terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini tehdit etmek isteyenler tarihte defalarca olduğu gibi hüsrana uğrayacaklardır” dedi.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.