Başkent sokaklarında mobil bisiklet tamiri 

Başkent sokaklarında mobil bisiklet tamiri 

Ankara'da bisiklet tamircisi 39 yaşındaki Murat Çatalbaş, aracına yaptığı mobil tamirhaneyle 21 yıldır sokak sokak gezerek bisiklet tamiri yapıyor.

Bisiklet tamircisi 39 yaşındaki Murat Çatalbaş, aracına yaptığı mobil tamirhaneyle Başkent sokaklarını gezerek bisiklet tamir ediyor. Tasarımı kendisine ait olan aracında bulunan bisiklet tamir atölyesiyle Ankara'nın ilçelerini ve mahallerini dolaşan Murat Çatalbaş, beklemek yerine müşterinin ayağına gidiyor. Murat Çatalbaş'ın minibüsünün de bulunan bisiklet tamir atölyesini gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemiyor. Aracın içerinde bulunan atölyede bisiklet tamiri için gerekli tüm ekipman bulunuyor.

HER İLÇEDE MÜŞTERİM VAR

Çocukluğundan itibaren bisiklet tamiratı yaptığını belirten Murat Çatalbaş, "15 yaşımda bisiklet tamir etmeye başladım. Şuan 39 yaşındayım. Gezerek bisiklet tamiri yapmak benim fikrim. İlk olarak 1996 yılında gezerek bisiklet tamiri yapmaya başladım. Bunun için donanımlı özel bir araç yaptım. Bu araçla Ankara'nın ilçelerini, mahallelerini ve sokaklarını geziyorum. Vatandaşlarımızın ayağına gidiyoruz.

Bisikletleri bozuluyor insanların yakınlarında tamirci olmuyor. Uzak noktada bir tamirci buluyorlar bisikleti oraya götürmesi sorun oluyor. Ben bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için sürekli gezen tamir aracı yaptım. Ankara'nın her ilçesinde müşterilerim var. Telefonla arıyorlar anında aracımla ulaşarak bisikletlerini tamir edip hızlı bir şekilde teslim ediyorum." diye konuştu.

HER ÇOCUĞUN HAYALİ BİSİKLETTİ

Çocukluğunda bisikletlere karşı büyük bir ilgisinin olduğunu dile getiren Çatalbaş, "Zamanla bisikletin parçalarını söküp  tamir etmeye başladım. Bisiklet tutkumu mesleğe dönüştürdüm.24 yıldır severek bisiklet tamiri yapıyorum. Sonrasında 1991 yılında babam dükkan açtı. Şimdi ise hem dükkanda hem de araçla gezerek bisiklet tamir etmeye devam ediyorum. Günümüzde bisiklet teknolojisi de çeşitlendi kaliteli çok iyi bisikletler üretiliyor.

Bisiklet kullanımın devam etmesini istiyorum. Geçmiş yıllarda her mahallede bisiklete binen çok sayıda çocuk olurdu. Günümüzde ne yazık ki bu sayı düştü. Her çocuğun hayalini bisiklet süslerdi. Şimdi ise teknolojik ürünler süslüyor. Aileler çocukları evden dışarıya çıkarmakta zorlanıyor. Geçmişte bizler eve gir artık diye zorlanırdık. Çocuklarımız odalarına kapanıyor. Bilgisayarla akıllı telefonlarla sürekli vakitlerini geçiyor. Çıksınlar bisiklet sürsünler, dışarıda oyunlar oynasın. Aracımın içerinde bisiklet için gerekli bütün aksesuarla var." ifadelerini kullandı.

ARACI GÖRENLER ŞAŞIRIYOR

Önceden bisikleti severek tamir eden çocukların bulunduğunu söyleyen Çatalbaş, şunları söyledi:  
 "Bisikletin tekerinin tamirini her çocuk severek yapardı. Şimdi çocuklar şamyelin ne olduğunu bilmiyor. Eski nesil biliyordu bunları. Bende yeni nesilde bisiklet tutkusu devam etsin diye bu aracı yaptım. Çocukların yetişkinlerin ilgisini çekiyor. Aracın bütün donanımları ruhsata işli.

Bir program çerçevesinde bütün ilçeleri geziyorum. Ekstradan müşteriden herhangi bir ulaşım ücreti talep etmiyorum. Vatandaşlardan çok güzel olumlu tepkiler alıyorum. Aracımı gördüklerinde şaşırıyorlar. İçerisine çocuklarıyla birlikte bakmak istiyorlar. Mesleğimi çok seviyorum. Açıkçası mesleğin bir geleceği yok. Her geçen gün işler azalıyor. Ancak ben iki çocuğumu geçindiriyorum. Evimin masraflarını çıkartıyorum. Allah'a şükürler olsun."  

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.