Başkentgaz’dan ücretsiz doğalgaz açıklaması

Başkentgaz’dan ücretsiz doğalgaz açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce müjdesini verdiği 1 aylık ücretsiz doğalgaz kullanımını, 1 Mayıs’ta çıkan Resmi Gazete’de resmiyet kazanmıştı. Ücretsiz doğal gaz kullanımının detayları hakkında Başkent Gaz’dan resmi açıklama geldi.

Ramazan Bayramı’nın ilk günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz gazının karaya çıkartılması töreninde açıklamış olduğu doğalgaz müjdesi, 1 Mayıs’ta açıklanan kararla beraber resmiyet kazandı. Resmiyet kazanan müjdenin detayları da belli oldu. Başkent Gaz Dağıtım A.Ş. tarafından duyurulan bilgiye göre; elektronik sayaçlarda 24 Nisan 2023 - 31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki doğalgaz kullanımı faturalandırılmayacak. Aynı zamanda ön ödemeli sayaçlarda da bu tarihler arasındaki kullanım endekslenecek olup, bir sonraki dönemde ücretsiz olarak kartlara yatırılacak.

baskent-gazdan-resmi-aciklama-geldi.jpg

DETAYLAR BAŞKENT GAZ TARAFINDAN DUYURULDU

Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği müjde sonrası resmiyet kazanan ücretsiz doğalgazın kullanım detayları; Başkent Gaz tarafından duyuruldu. Söz konusu açıklamada; “1 Mayıs 2023 Pazartesi günkü Resmi Gazetede yayımlanan konut, ibadethane ve Cemevi abonelerinin tüketeceği doğal gazın bir kısmının ya da tamamının ücretsiz olması hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin uygulama şekli aşağıda açıklanmıştır” denilerek şu ifadelere yer verildi:

Faturalı Sayaçlar ile ilgili uygulama: Bu abone grubumuzun 24 Nisan 2023 - 31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk sayaç okuma işlemi sonucunda tahakkuk edecek geçmiş dönem tüketim faturasının tamamı sıfırlanacak ve bu fatura için herhangi bir bedel ödenmeyecektir. 24 Nisan’dan önceki günlerde yapılan sayaç okumaları sonucunda faturası düzenlenen abonelerimiz, uygulamadan Mayıs ayındaki okuma döneminde yararlanacaktır. 24 Nisan’da yapılan sayaç okuma işlemi sonucunda düzenlenen faturalar iptal edilmiştir.

Bu faturaları son ödeme gününden önce ödemiş bulunan abonelerimize ödedikleri tutar PTT aracılığı ile iade edilmiştir. Ön Ödemeli Sayaçlar ile İlgili Uygulama: Bu abone gurubumuz da faturalı sayaç abonelerimiz gibi uygulamadan yararlanacaktır. Konut, Merkezi Konut (kazan), İbadethane ve Cemevi sayaçlarında yapılacak ilk okumadaki endeksten, önceki okumada alınan endeks çıkartılarak dönem tüketimi belirlenecek ve dönemsel tüketim miktarı kadar doğal gaz ilk gaz alımında abonelerimizin kartlarına ücretsiz olarak yüklenecektir.''

25 METREKÜP KULLANIMDA AÇIKLIĞA KAVUŞTU

Bir aylık ücretsiz kullanımın yanı sıra bir yıl boyunca konutlarda kullanılacak doğal gazın 25 metreküpünden de ücret alınmayacağı açıklanmıştı. Verilen bu müjdenin de detayları belli oldu. Başkent Gaz tarafından yapılan bildiride, bu sayede 25 metreküp meselesi de açıklığa kavuşturulmuş oldu.

Söz konusu açıklamada; Başkent Gaz tarafından: “Bedelsiz ilk faturadan sonraki okuma döneminden başlayarak 1 Mayıs 2024 tarihine kadarki aylık tüketimler için tahakkuk edecek faturaların 25 metreküplük kısmı için bedel alınmayacaktır. 25 metreküplük bedelsiz kısım; faturalı sayaçlar için okuma sonucunda düzenlenecek faturadan düşülerek, ön ödemeli sayaçlar için ise okuma sonucunda tespit edilen tüketim miktarının 25 metreküpe kadarlık kısmı için karta gaz yüklenmesi şeklinde uygulanacaktır. Uygulama, ilgili aydaki 25 metreküpe kadar tüketim miktarları için geçerli olacak, bu miktarın altındaki tüketim miktarları bir sonraki aya devretmeyecektir. Abonelerimize saygıyla duyurulur” denildi.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.