BAŞKENTGAZ'DAN VATANDAŞA GAZ ÇİLESİ

BAŞKENTGAZ'DAN VATANDAŞA GAZ ÇİLESİ

Başkentgaz, gaz satışı yapmayı geçici bir süreliğine durdurduğunu açıklamasına rağmen, durumdan haberdar olmayan vatandaşlar için bu karar resmen çileye döndü. Doğalgaz kullanıcısı vatandaşlar, çay demlemek için bile gaz bulamadı.

YAZ-KIŞ SIKINTI BİTMİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin doğalgazı özelleştirerek Başkentgaz firmasına devretmesinin ardından doğalgaz işlemlerindeki sıkıntılar bitmek tükenmek bilmiyor.  Başkentli doğalgaz tüketicisini mağdur eden Başkentgaz firması şimdi de "sistem güncellemesi" bahanesiyle 28-31 Mayıs arasında gaz satışının yapılamayacağını duyurmuştu. Duyurudan haberdar olmayan ve evinde gazı tükenen vatandaşlar, büyük sıkıntılarla karşılaştı. Yaz-kış müşterilerini mağdur eden Başkentgaz'a sert tepkiler gösterildi.
VATANDAŞLAR PERİŞAN OLDU
Başkentgaz mağduru Mehmet Kaya, "4-5 günde neyin güncellemesi. Böyle bir işlemin yapılacağını PTT'ye gittiğimizde öğrendik. Evde doğalgazımız da yok. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Sözde ayın birinde gaz satışı yapılacakmış; ama o zaman da yoğunluk olacak çoğu insan bana göre ilk günde de gaz alamayacak" dedi. Evinde çay demlemeye bile doğal gazının bulunmadığını kaydeden Meliha A. ise "Gaz almaya gittim. Gaz satışı yapılan yerde belli bir süre gazın verilmeyeceğini öğrendim. Birkaç gündür perişanız" diye konuştu.

 

 OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin doğalgazı özelleştirerek Başkentgaz firmasına devretmesinin ardından dertler bitmek tükenmek bilmiyor. Kış aylarında bile Başkentli doğalgaz tüketicisini mağdur eden Başkentgaz firması şimdi de "sistem güncellemesi" bahanesiyle 28 Mayıs'tan beri doğalgaz tüketicilerine gaz satışı yapmıyor. Gaz satışının ise 1 Haziran yani bugün yapılması bekleniyor. Evinde doğalgazı kalmayan vatandaşlar ise duruma tepki gösteriyor.
YAZ-KIŞ SIKINTI DEVAM EDİYOR
Ankara doğalgazındaki işletmeyi devraldığı günden bu güne birçok olaylı çalışmaya imza atarak müşterilerini mağdur etmeye devam eden Başkentgaz'da sıkıntılar bitmek bilmiyor. Başkentgaz, geçtiğimiz günlerde 28-31 Mayıs tarihleri arasında "sistem güncellemesi" yapılacağını açıklamış ve gaz bu tarihler arasında gaz satışının yapılamayacağını duyurmuştu. Belirtilen tarihlerde gaz satışı yapılmayacağı gibi; gaz kullanım sözleşmeleri, sözleşme fesih, proje onay, gaz açma ve banka otomatik ödemelerin de yapılamayacağı belirtilmişti.

Duyurudan haberdar olmayan ve yeterli doğalgazı bulunmayan vatandaşlar, kartına gaz yüklemek için gittiği PTT şubelerinde, bankalarda gaz satışı yapımına kısa bir süre ara verildiğini öğrendi.

VATANDAŞTAN BÜYÜK ÖFKE

Duruma tepki gösteren Başkentgaz mağduru Mehmet Kaya, "4-5 günde neyin güncellemesi. Böyle bir rezillik olur mu? Böyle bir işlemin yapılacağını PTT'ye gittiğimizde öğrendik. Evde doğalgazımız da yok. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Sözde ayın birinde gaz satışı yapılacakmış; ama o zaman da yoğunluk olacak çoğu insan bana göre ilk günde de gaz alamayacak" dedi. Evinde çay demlemeye bile gazının bulunmadığını kaydeden Meliha A. ise "Gaz almaya gittim. Gaz satışı yapılan yerde belli bir süre gazın verilmeyeceğini öğrendim. Bunun öncesinde durumdan hiç haberimiz olmadı. Birkaç gündür perişanız" diye konuştu.
MAĞDURİYET SÜREKLİ YAŞANIYOR
Başkentgaz, Ankara’da 2 milyonu aşkın aboneye hizmet veriyor. Başkentgaz, Ankara'daki doğalgaz işletmesini devir aldığından bugüne yeni yapılan konutlara hat çekimi ile ilgili randevu vermeyen, verilen randevuları da 6 ay ile 9 ay arasında bir zamana yayan firma, günlük gaz kredi satışında da vatandaşları mağdur etmeyi sürdürüyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.