Başkenti Sel Aldı

Başkenti Sel Aldı

Ankara’da önceki gün öğleden sonra başlayan sağanak, altyapının yetersiz kalması nedeniyle hayatı olumsuz etkiledi. Bazı caddeler ve sokaklarda yaşanan yağış nedeniyle su birikintileri ve sel oluştu. Trafik durdu, Mamak’ta sele kapılan birçok araç hasar

UĞUR ÖĞÜT – HABERVAKTİM

Önceki gün Ankara’da saat 16.00’dan sonra başlayan yağışlar altyapıda yaşanan sıkıntılar nedeniyle hayatı felç etti. 10 – 15 dakika yağan yağmur cadde ve sokakları adeta bir göle çevirdi. Sel ve su birikintileri uzun süre trafik durdu ve suya kapılan araçlar büyük hasar aldı.   

ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Ankara Yenimahalle İvedik Anadolu Bulvarı yaşanan yağıştan sonra göl gibi oldu. Yolda bel hizasına gelecek kadar oluşan su birikintisi nedeniyle araçlar durdu. Yoldan geçmeye çalışan bazı araçlar ise suyun seviyesinin yüksek olması nedeniyle yolda kaldı. Yaklaşık 2 saat mahsur kalan araçlar belediye ekipleri tarafından kurtarıldı.

MAMAK’TA İKİ KİŞİ YARALANDI

Vatandaşlar ve belediye ekipleri mahsur kalan araçları kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Bir vatandaş aracıyla seyir halindeyken sel sularına kapıldığını ve sürüklendiğini belirtti. Mamak’ta onlarca araç sel sularına kapılarak hasar görürken, iki kişi yaralandı. Sel sularına kapılan iki kişinin yaralandığı öğrenilirken, yüze yakın aracın hasar gördüğü kaydedildi. Yaşanan o anlar ise bir cep telefonu tarafından saniye saniye kaydedildi.

METRO İSTASYONU’NU SU BASTI

Yağışlar sonrası Beşevler Metro İstasyonu’nu su bastı. Görevliler, su baskınını engellemek için hemen metronun girişine kum torbalarını yığmaya başladı. Suların metroya dolması engellenirken, kavşak noktası adeta gölü andırdı. Seyir halindeki araçlar ilerlemekte zorluk çekti, kimi araçlar bulunduğu yerde kaldı. Metroya binmek için gelen vatandaşlar metroya geçişte zorluk çekti. Yoğun yağıştan dolayı ambulanslar trafikte kaldı. Kimi vatandaşlar cep telefonlarıyla anı yakalamaya çalıştı. Kavşak noktalarında bulunan trafik polisleri sürücüleri gidecekleri yönün trafik yoğunluğu hakkında bilgilendirdi.

TRAFİK DURDU

Birçok yerde yağışlar nedeniyle trafik durdu. Samsun yolu istikametinde uzun kuyruklar oluştu. İvedik Anadolu Bulvarı’nda ise araçlar kontaklarını kapatarak suyun tahliye edilmesini bekledi. Ankara’da trafiğin en yoğun olduğu saatlerde trafik kilit oldu. 2 saat civarı süren çalışma sonrası belediye ekipleri suyu tahliye ederek trafiğin yeniden akmasını sağladı.

OLUŞAN ZARARLARDAN BELEDİYE SORUMLU

Altyapı yetersizliği nedeniyle caddelerde park halinde bulunan araçlarda oluşan hasarların da belediyelerden talep edilebilecekler. Altyapı eksikliği, hukuksal olarak hizmet kusuru kapsamına girmektedir. Bu nedenle oluşan zararlardan belediyeler sorumludur.

SOSYAL MEDYADA ALAY KONUSU OLDU

Yağmur sonrası yaşanan sel ve su birikintilerine birçok vatandaş sosyal medyadan hem tepki gösterdi hem de dalga geçti. “Alt yapıya harcayacağı paraları dinozorlara harcarsa böyle görüntüler kaçınılmaz” şeklinde Melih Gökçek’i eleştiren Ankaralılar Gökçek’in dinozorla ilgili attığı tweeti paylaştı.   

Ankaralılar Twitter’dan böyle dalga geçti: 

— HİZMETTE SINIR YOKTUR.

Melih Gökçek Ankara’ya deniz getirdi

— Ankara'da köpek balığı paniği!

— Ankara’ya öyle yakışırdı ki yağmur, arabalar gemi, deniz olurdu yollar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.