Başkentin Trafik Sorunu Gün Geçtikçe Büyüyor

Başkentin Trafik Sorunu Gün Geçtikçe Büyüyor

Başkent’te günden güne “büyük bir sorun olma” yolunda hızla ilerleyen trafik sorunu gün geçtikçe bütün bölgelerde içinden çıkılmaz bir hale geliyor.

SÜLEYMAN TOKER/ HABERVAKTİM

 

Nüfusu gittikçe artan Başkent Ankara’da trafik günden güne daha büyük bir sorun olma yolunda ilerliyor. Ankara'nın hızla gelişmesi, büyümesi ve şehir yönetiminin bu dinamizme yetişememesi trafik sorunu gibi önemli bir sorunu ortaya çıkarıyor.Bir kördüğüm olan trafik sorunu uzun vadeli atılımlarla çözülebilecek bir hale gelmiş gibi görünüyor.Artık trafik çilesi yaşamak istemediklerini dile getiren İbrahim adlı vatandaş, “Zaten sıkışık olan trafik şimdi daha çok kilitleniyor. Ne değişti onu anlayamadık. Trafikte düğüm çözülmedi iyice kördüğüm oldu. Buna bir çare bulunsun. Her sabah akşam bu trafiği çekmek istemiyoruz" dedi.

ARTIK GÜNÜN HER SAATİ AYNI

Geçtiğimiz yıllarda günün sadece belli saatlerinde trafik sorunu ile karşılan Başkentliler, artık günün her saati aynı sorunla karşılaşıyor. Gün içinde yoğun trafiğin yaşandığı, mesai başlangıç ve bitim saatlerinde ise trafiğin arap saçına döndüğü başkent trafik çilesinin en büyük sorunlarından birisi de yol üzerine park edilen araçlar olarak gözüküyor. Okul ve işe yetişmek için yoğun çaba sarf eden Başkentli vatandaşlar ise bu durumdan dolayı isyan etti.

TRAFİK SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR

Başkent sorunların en başlarından biri olan trafik sorunu çözüm bekliyor. Başkentin bütün caddelerinde oluşan uzun kuyruklar yüzünden araç sürücüleri sıkıntı yaşıyor. Araç sürücüleri her gün yaşadıkları bu sıkıntıdan ötürü bıktıklarını, yetkililerden bu sorunun çözümü için çalışma yapılmasını istiyor. Gün geçtikçe artan bu sorundan ötürü sürücüler ve vatandaşlar yetkililerden bu önemli sorunun bir an çözülmesini istiyor.

EGO VE ÖHO OTOBÜS SEFERLERİ DE AKSIYOR

Başkent trafiğinin tüm bölgelerdeki nüfus ve araç sayısındaki artışa bağlı olarak bitmek bilmeyen trafik çilesi toplu taşıma araçları ile evlerine gidecek olan vatandaşları da çileden çıkartmış durumda. Özellikle mesai giriş çıkış saatlerinde başlayan araç yoğunluğu hem Başkentli sürücüleri hem de Başkentli vatandaşlar sorun yaşıyor. Trafik yoğunluğu nedeniyle EGO ve ÖHO otobüs seferleri de aksıyor. Bu aksamlar ise Başkentli vatandaşların gitmek istedikleri yerlere geç gitmelerine neden oluyor.

KIŞ GELİYOR OLMASI ARAÇ SÜRÜCÜLERİNİ KORKUTUYOR

Kış gelmeden trafiğin çileye dönmesi Başkentli vatandaşların tepki göstermesine sebep oluyor. Vatandaşlar kışın gelmesiyle birlikte trafiğin içinden çıkılamaz bir hal almasından endişeli olduklarını belirtiyorlar. Buğra K. adlı araç sürücü kışın gelmesiyle beraber trafiğin kilitleneceğini ifade ederek, kış gelmeden yaşana trafik sorunun kışın gelmesiyle birlikte arap saçına döneceğini ve içinden çıkılmaz bir hal alacağını belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.