Başkentli sanayici güçleniyor: İlk 1000’deki Ankaralı şirket sayısı arttı

Başkentli sanayici güçleniyor: İlk 1000’deki Ankaralı şirket sayısı arttı

Ankara sanayicisi küresel piyasada rekabet gücünü artırmaya devam ediyor. TİM’in yayınladığı verilere göre 2022’de “Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçı Firması” listesine 48 şirket ile dahil olan Ankara, 2023’te bu sayıyı 60’a çıkardı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin “Türkiye'nin ilk 1000 ihracatçı Firması” araştırmasında Ankara firmaları yükselişini sürdürdü. 2022 listesine 48 firma ile katkı yapan Ankara, 2023'te ilk 1000 ihracatçı sıralamasına 60 firma ile girdi.

İlk 1000'deki Ankara firmalarının toplam ihracatı, 6 milyar 455 milyon dolardan 7 milyar 178 milyon dolara yükseldi.

seyit-ardic.jpg

BAŞKAN TEBRİK ETTİ

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ankara sanayicisi teknoloji odaklı ve yüksek katma değerli üretimle küresel piyasada rekabet gücünü artırmaya devam ediyor.

Ankara'mızın ve refahımızın ekonomisine güç veren ve bizi gururlandıran firmalarımızı gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

3-004.jpg

İLK 10 ŞİRKET BELİRLENDİ

Türkiye’nin mal ihraç eden ilk 10 firmasına ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve TİM Başkanı Mustafa Gültepe düzenlenen törenle verdi.

Ödülleri Ford Otomotiv, Star Rafineri, Toyota Otomotiv, Türkiye Petrol Rafinerileri, Kibar Dış Ticaret, Vestel Dış Ticaret, Oyak- Renault Otomobil Fabrikları, Arçelik, Mercedes-Benz Türk ve Baykar aldı.

Hizmet ihracatında ise ilk 10 Türk Hava Yolları, Pegasus, Güneş Ekspres Havacılık, İGA Havalimanı İşletmesi, TAV Havalimanları, Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi, Odeon Turizm İşletmeciliği, Anexservices Turizm, Ekol Lojistik ve Corendon Airlines’tan oluştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.