Başkentli Taksiciler  ZAMDAN MEMNUN

Başkentli Taksiciler  ZAMDAN MEMNUN

Ankara'da taksi ücretlerine 2 yılın ardından gelen zam, Başkentli taksicileri sevindirdi. 

Ankara'da taksi ücretlerine zam geldi. Taksilerin taksimetre açılış ücreti 3,10'dan 4 liraya , kilometre başına ücret ise 2,70 'den 3 liraya çıktı. Taksiciler 2 yıl sonra yapılan zamdan memnun kaldıklarını söyledi.

ZAM YAPMAK ZORUNDA KALDIK
Ankara'da 4 Mart cumartesi günü uygulamaya geçen yeni taksi ücretlerine ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bulunan Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Zafer Şener, mecburi olarak taksi ücretlerine zam yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

"Biz oda olarak aslında zam yapma taraftarı değildik. Ama taksicilerimizin de taleplerini görmezden gelemeyiz. Taksicilerimizin artan akaryakıt fiyatları nedeniyle böyle bir talebi oldu. Giderleri karşılamada zorlandıklarını söyledi. Bizde Ankara'daki bütün taksi duraklarının başkanlarını toplayıp fikir alışverişinde bulunduk. Ortak bir karar neticesinde vatandaşlarımızı da zor durumda bırakmayacak bir zam yaptık. 7 binden fazla taksiye, taksimetre ayarı yapıldı. Yeni ücretler uygulanmaya başladı. Bundan sonraki süreçte biz de zam istemiyoruz, biz mevcut şartlara göre zam yapmak zorunda kaldık."

BİZİDE VATANDAŞIMIZIDA ÜZMEZ
İç cebeci taksi durağında çalışan taksicilerde gecikmeli olarak gelen zamdan memnun olduklarını söyledi. Gazetemize yeni taksi ücretlerine ilişkin açıklamada bulanan taksici Mustafa Sertkaya, LPG'ye gelen son zamlardan sonra giderlerinin arttığını dile getirdi.

Ankara'da 20 yıldır taksicilik yaptığını belirten Sertkaya, "Yakıt, araç bakım ve sigorta masraflarının son dönemde bizi zor durumda bıraktı.2 yıldır artan masraflarımıza rağmen herhangi bir zam yapılmamıştı. Geçte olsa zam yapıldı. Ankara memur şehri sonuçta bizde vatandaşlarımızda sıkıntı yaşamasın. Gelen zam yerinde oldu. Bizi de vatandaşımızı da üzmez. İşlerimiz normal. Allah'a şükrediyoruz. Bütün masraflar bir yana bizi esnaf olarak araç sigorta fiyatları zor durumda bırakıyor. Fiyatlar çok yüksek yetkililerden isteğimiz fiyatların düşürülmesi." diye konuştu

KAÇAK VİP TAKSİLERE DİKKAT!
Zammı geçen senenin ortasında beklediklerini dile getiren taksici Önder Oflaz, "Beklediğimiz bir zamdı. Son dönemde artan masraflarımız nedeniyle yapılması gerekiyordu. Vatandaşlarımız için çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Orta yolu bulan bir zam yapıldı. Yıl içerisinde her alanda her şeye zam yapıldı. Taksi ücretlerinde de olması normal.25 yıldır taksicilik yapıyorum.

İşlerimiz idare eder. Ancak son dönemde servislerin artması işlerimizi düşürdü. Şehir içinde insanları evlerini önünden alır hale geldi. Bu durum bizim için sıkıntı oluşturuyor. Tabi kaçak taksilerde var. İnternet üzerinden ilanlarla VIP taksi sloganıyla insanları havaalanına vb birçok noktaya taşıyorlar. Vatandaşlarımız güvenilir olmayan bu ilanlara dikkat etsin. Devlete hiçbir vergi ödemiyorlar. Bu tür olaylar işlerimizi etkiliyor" ifadelerini kullandı.
       

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.