Başkent'te 12. OSB'sinin Kurulmasına Ramak Kaldı

Başkent'te 12. OSB'sinin Kurulmasına Ramak Kaldı

Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, Elmadağ'a kurulması düşünülen OSB'nin Siteler'e çağ atlatacağını söyledi. Böylelikle Başkent'in 12. OSB'si kurulmuş olacak.

OSB REKOR SÜREDE BİTECEK
Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin'in yardımları sonucunda Siteler OSB için Elmadağ'ın güzel bir konumunda 133 hektarlık yani bin 330 dönümlük boş bir arazi bulduklarını kaydeden Taklacı, gerekli izinlerin alınması için tüm çalışmaların sürdüğünü ve çoğu bürokratik engelin aşıldığını söyledi. Taklacı, OSB'nin Elmadağ'da tam olarak nereye kurulacağına dair net bilgi vermedi; ancak bürokratik engellerin aşılmasının ardından rekor bir sürede OSB'nin bitirileceğinin sözünü verdi.
OSB, ESNAFI HEYECANLANDIRDI
Siteler'de işletmeci olarak faaliyet gösteren Şenol Duran ise OSB'nin başta Siteler esnafı olmak üzere tüm Ankara'ya fayda sağlayacağını söyledi. Duran, "Siteler'in büyümesi için yeni bir yere ihtiyacı var. Bu alanda inşallah sağlanıyor. Yeni kurulacak OSB'ye katılım da epey yüksek. OSB kurulduğu zaman Siteler kabuğunu kırmakla yetinmeyecek çağ atlayacak ve yıllardır hak ettiği yeri bulacak. Tüm esnafımız OSB'nin kurulacak olmasından çok memnun" dedi.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı'nın önderliğinde Siteler Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışmaları iyice hız kazandı. Kabuğunu kırmak isteyen Siteler esnafının da büyük beklentisi haline gelen OSB'nin Elmadağ'a kurulacağı belirlendi.  
İHTİYACA UYGUN ARAZİ ELMADAĞ'DA BULUNDU
Siteler esnafının beklentisini gidermek için 1 seneden fazla canla başla OSB çalışması yaptıklarını Habervaktim'e anlatan Başkan Taklacı, yer konusunda büyük zorluklar çektiklerini söyledi. Çeşitli ilçelerdeki boş arazilere baktıklarını, Milli Emlak'tan paftaları açtırarak bütün ilçeleri gezdiklerini hatırlatan Başkan Taklacı, OSB için ihtiyacı giderebilecek ve konum olarak da önemli bir yer olan Elmadağ'da boş bir arazi bulduklarını açıkladı.
BAŞKAN GAZİ'NİN BÜYÜK EMEKLERİ OLDU
Yer bulma konusunda Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin'in büyük emeklerinin olduğunu vurgulayan Başkan Taklacı, "Elmadağ'da OSB'yi kurmayı düşündüğümüz yerde 2002- 2003 yıllarında bir çalışma olmuş. Ancak yıllar boyunca burası unutulmuş gitmiş. Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin bu yerin bilgisini bize verdi ve bizi Siteler olarak Elmadağ'a davet etti ve beraber çalışmaya başladık. 133 hektarlık bir yer. Yani bin 330 dönüm. Burası bizim hoşumuza da gitti. Esnafımız için buranın iyi olacağını düşündük. Elmadağ'a Keçiören'den, Altındağ'dan, Mamak'tan, Nallıhan'dan hatta ve hatta Kırıkkale'den kolayca gidilebilir.  Çalışanlar rahatça gelir. 43 ile giden araçlar bile Elmadağ'da kurulacak OSB'nin yakınından geçiyor. Arazi önemli bir bölgede bulunuyor" dedi.
OSB SİTELER'İ RAHATLATACAK
Elmadağ'a OSB kurulmasından sonra Siteler'in fiziksel yapısının devam edeceğini sadece üretim noktalarının Elmadağ'a gideceğini de vurgulayan Başkan Taklacı, "Siteler'in bozulma şansı yok. Burası net yerinde duracak. Yeni kurulacak OSB büyümek isteyen esnafımıza açık hale gelecek. Elmadağ'da kurulacak olan OSB, Siteler'i rahatlatacak. Siteler'de imalatını zor bir şekilde gerçekleştiren esnafımız, orada üretimini daha rahat bir şekilde yapacak. Yani orası park sorunu olmayan, sosyal donatım olanları olan bir yer olacak. Yeni yerin genişleme imkanı da var. Burada sanayi odamız, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı'mız ile hep birlikte şuan itibari bir çalışma yapıyoruz. Siteler'in buna ihtiyacı var" diye konuştu.
İZİN GELDİKTEN SONRA İLK KAZMA VURULACAK
"OSB Elmadağ'ın gelişmesi için de büyük bir imkan sağlayacak. Elmadağ'da büyük istihdam imkanı sağlayacak" diyen Başkan Taklacı OSB çalışmalarındaki son durum hakkında bilgi vererek, "Şuan çoğu bürokratik işlemlerden geçtik. Bundan sonraki süreçte ÇED raporu, jeoloji testi için bir harcama yapılacak. ÇED raporunun sonucu 6 ay ila 1 sene içerisinde geliyor. Bakanlıktan onay geldiğinde arkadaşlarımızı toplayıp buranın arsa alımı hususunda onlara bilgi verdikten sonra arsa alımını yapacağız. OSB için ilk kazmayı vurmak için çok hızlı bir şekilde çalışıyoruz ve OSB'yi rekor sürede bitirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" şeklinde konuştu.
BAKANLIK DA YARDIM EDECEK
OSB'nin kurulmasından sonra Ankara Siteler'in mobilya ihtisas bölgesi olacağını kaydeden Başkan Taklacı, "OSB'de mobilyacılar haricinde hiçbir şey olmayacak. Mobilyanın meslek dalları olacak. Proje aşamasına geldiğinde teşhir yerleri de yapacağız. Altyapısını yani aklınıza ne geliyorsa tüm çalışmaları bakanlık yapacak. Harcanan parayı esnafımız kolay ödeme imkanı sayesinde bakanlığa tekrar ödeyecek. Mali destekler konusunda bir çalışma yapacağız. Biz Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası olarak bu işe gönül verdik. Biz burada büyük bir yükün altına giriyoruz. OSB Derneği'ne oda olarak destek vereceğiz" dedi.  
SİTELER'E CNC TEZGAHLARI DAHİ KURULAMIYOR
Siteler'in geçmişi ve bölgenin neden fazla büyüyemediği için de açıklama yapan Başkan Taklacı, özetle şunları söyledi: "Siteler, 7 bin dönüm alanına 1960 yılında kurulmuş. Ancak yıllardır bir statü alamamış. Burası ne küçük sanayi sitesi ne organize sanayi sitesi olarak hiçbir statüsü yok. Burasının mahalle yapısı var. Bu mahalle yapısıyla giren çıkan belli değil. Buradaki ufak esnafımızın büyüme şansı da şuan itibari ile yok. Diğer illere baktığınızda oradaki mobilyacılar fabrikatör olmuş, bizim esnafımız küçülmüş. Biz burada esnafın önünü açıyoruz şuan itibari ile. Büyümek isteyen esnafımızın önü açılıyor. Bize talep olduğu için biz böyle bir çalışma içerisine girdik. Esnaflarımız, 'Bizim büyük yerlere ihtiyacımız var' dedi. Bugün Siteler'e CNC tezgahlarını kuramıyoruz. Büyük boyahaneler kuramıyoruz. İş sağlığı güvenliği yasalarında gelen görevlilere yerlerimizi anlatırken zor anlatıyoruz çünkü dikey binalardan oluşuyor. Yatay yerlere geçiş süreci gerçekleştirmemiz gerekiyor"
MARKA OLMAYA İHTİYAÇ VAR
"Dünyada gelişimleri görüyorsunuz. Bizim ihracat yapamaya ihtiyacımız var. Bizim marka olmaya ihtiyacımız var. Küçük atölyelerde marka olmanız çok çok zor. Dünyanın en iyi markasını üretelim marka çatışı altında yer almazsak hiçbir şekilde yol alamayız. Siteler'in ayrıcalığı el işçiliği onun için bu el işçiliğini yeteri kadar duyurmak için bizim marka olmaya ihtiyacımız var. Vatandaş iş yerine geldiğinde ciddi bir müessese arıyor. Onun için burada birleşim ve marka olmak şart. OSB olduğumuz zaman devlet desteklerinden de esnafımız faydalanabilecek. Şuanda baktığımızda Siteler esnafı devlet desteklerinden pek fazla yararlanma imkanı olmuyor"
12. OSB KURULACAK
"Ankara'da 11 tane OSB var Allah nasip ederse 12'ncisini de biz kuracağız. Bizim oda olarak temel hedefimiz Ankara'ya katkı. Mobilya sektöründe biraz daha ileriye gitmek. OSB Ankara için büyük bir eser olacak. 10 sene sonra 20 sene sonra bunun değeri anlaşılacak"
TEŞHİR YERİ DE KAYAŞ'A
"Siteler'in teşhir yeri de Kayaş yolu üzerine yapılıyor. 1 ya da 1 buçuk aylık bir süre kaldı bitimine. Orası da büyük bir mobilya AVM'si olacak, mobilya kenti olacak. Ankara'da bu sene iki fuar yapıldı. Bu iki fuar mobilya sektörüne zarardan başka bir şey değildir. Ancak bu teşhir yeri 365 gün açık olacak. Burası fuar alanlarından daha iyi olacak. Müşteriler istediği ürünü kolay bir şekilde bakacak. Siteler zaten ünlü bir yer onun için bize güç lazım, imkan lazım."
OSB, ESNAFI HEYECANLANDIRDI
Siteler'de işletmeci olarak faaliyet gösteren Şenol Duran ise OSB'nin başta Siteler esnafı olmak üzere tüm Ankara'ya fayda sağlayacağını söyledi. Duran, "Siteler'in büyümesi için yeni bir yere ihtiyacı var. Bu alanda inşallah sağlanıyor. Yeni kurulacak OSB'ye katılım da epey yüksek. OSB kurulduğu zaman Siteler kabuğunu kırmakla yetinmeyecek çağ atlayacak ve yıllardır hak ettiği yeri bulacak. Tüm esnafımız OSB'nin kurulacak olmasından çok memnun. Diğer illere gittiğimizde Siteler'in yerinde saydığını fazla katkı sağlayamadığını gördük. Ancak o devirler yakın zamanda bitecek" dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.