Başkentte AVM’ler doldu taştı

Başkentte AVM’ler doldu taştı

Eğitimde yarıyıl tatili alışveriş merkezlerine yaradı. Tatile gidemeyen aileler çocuklarıyla AVM ve sinemalara akın etti. Özellikle tatilin son hafta sonu AVM ve sinemalarda büyük yoğunluk yaşandı.

2023-2024 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatili alışveriş merkezlerine yaradı. Tatile gidemeyen aileler çocuklarıyla AVM’lere ve sinemalara akın etti. Özellikle tatilin son hafta sonu AVM ve sinemalarda büyük yoğunluk yaşandı.

Çocukları ile birlikte tatilin son gününü değerlendirmek isteyen ebeveynler kış ayları ile birlikte havanın soğuk ve yağışlı olması nedeniyle soluğu alışveriş merkezlerinde aldı. Vizyonda olan animasyon filmlerini izlemek isteyen aileler sinema katlarında uzun kuyruklar oluşturdu. Sinema biletini önceden alan aileler halinden memnunken yoğunluk nedeniyle bilet bulamayanlar mağdur oldu. Film izlemek için bilet bulamayan bir vatandaş ‘’Hava soğuk diye çocukları sinemaya getireyim demiştim. Sanırım herkes aynı şeyi düşünmüş şimdi bilet bulamıyoruz. Sinema salonlarının buna önlem alması gerekirdi biz burada mağdur oluyoruz.’’ ifadesinde bulundu.

1-008.jpg

TATİLİN SON GÜNÜ YOĞUNLUĞU

Okul öncesi tatilin son gününü alışveriş merkezlerinde geçiren Ankaralılar, okul maratonu öncesinde giyimden teknolojiye, gıdadan ayakkabıya kadar her ihtiyacını karşılamak için alışveriş merkezlerini tercih etti. Oldukça kalabalık olan alışveriş merkezleri, konumlarının kolay ulaşılabilir olması nedeniyle Ankaralıların tercihi oldu. Tatilin son gününü değerlendiren vatandaşlardan Cemre Özer ’’iki kardeşimin de okulu yarın açılacak. Bizde açılmadan önce son kez sinemaya geldik. Birlikte film izleyip yemek yiyeceğiz sonra da okul hazırlıklarına devam edeceğiz.’’ ifadesinde bulundu.

2-003.jpg

TRAFİĞE TATİL DARBESİ

Hafta sonu gündüz trafiğin normal seyrettiği Ankara merkezinde akşam saatlerinin yaklaşması ile birlikte trafik yoğunluğu başladı. Günlerini alışveriş merkezlerinde tamamlayan aileler akşam saatlerinde evlerine dönmek için yola çıktı. Başlayan yağış ile birlikte kent merkezinde yoğun trafik oluştu. Ankara’nın en büyük alışveriş merkezi olan Ankamall istikametinde olan yollarda kilometrelerce trafik kuyrukları oluştu.

3-002.jpg

ANKARA’DA KAÇ AVM VAR?

Türkiye’nin en kalabalık ikinci şehri olan Ankara’da oldukça fazla alışveriş merkezi bulunuyor. İstanbul’dan sonra en fazla AVM Ankara’da bulunuyor. Alışveriş merkezi sayısında ilk sırada bulunan İstanbul’da 114 adet alışveriş merkezi bulunuyor. Ankara'da ise toplam 35 tane AVM bulunuyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.