Başkent’te Dram

Başkent’te Dram

Havaların soğumasıyla birlikte Başkent’te yaşayan yoksul vatandaşların hayatı daha da zorlaştı. Kağıt toplayıcılığı yaparak geçimini sağlamaya çalışan vatandaşlar sert kış günlerinde yakacak bulmakta zorluk yaşıyor. Biz de bu ailelerden birinin dramına şa

HAKAN ŞAHİN/HABERVAKTİM

 

Çukurambar’da rezidanslar arasında gecekonduda yaşam mücadelesi veren bir ailenin içler acısı durumuna şahit olduk. İş bulamadığı gerekçesiyle üç hafta önce Gaziantep’ten Ankara’ya göç eden Ferdi Avcu yaşadığı sorunları anlattı. Kağıt toplayıcılığı yaparak geçimini sağlamaya çalışan Ferdi Avcu ile eşi, kışın yakacak bulmakta zorlandıklarını ve çocukları için endişeli olduklarını dile getirdi. Dışarıdan topladıkları birkaç odun parçasını yakarak ısınmaya çalışan ailenin yaşadığı derme çatma gecekondu havaların soğumasıyla ailenin hayatını daha da zorlaştırdı. Tek gözlü gecekonduda üç çocuğu ve eşiyle birlikte yaşayan Ferdi Avcu buraya 300 TL kira ödediğini söyledi.  Üç çocuğundan ikisinin hasta olduğunu ve Gaziantep’te yaşarken çocuklarının hastalığı için yardım aldıklarını ancak bu yardımın geçmiş aylarda kesildiğini belirtti.

YARDIM BEKLİYORLAR

Çukurambar’daki Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi Ambrosia AVM karşısında bulunan gecekonduda oturan mağdur durumdaki Avcu ailesi bir yardım eline muhtaç durumda bulunuyor. Soğuk kış günlerinde zorluklarla baş etmeye çalışan aileye Ankara Valiliği, Çankaya Belediyesi ve Çankaya Kaymakamlığı’nın yardım etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.