Başkent’te engelli dostu camiler

Başkent’te engelli dostu camiler

Mamak’taki Gülveren Merkez Cami ile Keçiören’deki Kuyubaşı Cami’nde bedensel engelli vatandaşların rahat bir şekilde namaz kılabilmeleri için hazırlanan ve uzun yıllardır hizmet veren bölümler, büyük takdir topluyor.

Mamak’taki Gülveren Merkez Cami ile Keçiören’deki Kuyubaşı Cami’nde bedensel engelli vatandaşların rahat bir şekilde namaz kılabilmeleri için özel hazırlanmış bölümler yer alıyor. Bu hizmet hem engelli vatandaşlarca hem de bölge halkı tarafından büyük takdirle karşılanıyor. Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın kutlandığı bu günlerde Başkent’teki diğer camilerin de engelsiz hale getirilmesi için çağrı yapılıyor.  

ENGELLERİ GÖRMEZDEN GELMEDİLER 

img_2977.jpg

Görüştüğümüz Gülveren Merkez Cami yetkilileri, yaklaşık 3 yıl önce engelli vatandaşların da ibadetlerini rahat bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için cami girişinde bulunan bağımsız bir bölümü ‘engelli mescidi’ olarak hazırladıklarını kaydetti. Cami yetkilileri çok sayıda engelli ve yaşlı insanın camideki engelsiz bölümden istifade ettiğini anlattı. Caminin hemen yanı başındaki Cebeci Asri Mezarlığına gelen vatandaşların da burayı sıkça kullandığı kaydedildi. Camide engellilerin abdest alabilmesi için lavabolar da bulunuyor. 

ENGELLİLER CAMİYE GELEMEYİNCE…

Başkent’te engelsiz hale getirilen bir cami de Keçiören’deki Kuyubaşı Cami olarak biliniyor. Bedensel engellilerin camiye gelemediğinin fark edilmesi üzerine Kuyubaşı Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaklaşık 7 yıl önce el ele verilerek caminin engelsiz hale getirildiği kaydediliyor. Camide tekerlekli sandalyelerin geçebileceği rampalar, engellilerin abdest alabileceği lavabo, engelliler için duş ve tuvaletler bulunuyor.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.