Başkent’te Estiler

Başkent’te Estiler

Eskişehir Dernekler Birliği Federasyonu’nun (ESDER) Ankara şubesi önceki gün yapılan yemek organizasyonuyla hizmete açıldı.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara’daki Eskişehirlileri bir araya getiren organizasyonda Eskişehir Dernekler Birliği Federasyonu’nun 23. Şubesi olan Ankara ESDER hizmete açıldı. Ankara’da bulunan Eskişehirlilerin lobicilik faaliyetlerine ve projelerine ön ayak olacak şubenin açılışına Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal’da katıldı. Programı Eskişehir Dernekler Birliği Federasyonu Genel Başkan Vekili Muharrem Esen sundu.   

EN SON ŞUBE ANKARA

23’üncü şubelerini açmanın mutluluklarını yaşadıklarını ifade eden Eskişehir Dernekler Birliği Federasyonu Genel Başkan Mehmet Çetinkaya, “Şükürler olsun 23’üncü şubemizi açtık, İstanbul Kartal’da Eskişehirli hemşerilerimizin yoğunlukta yaşadığı bir bölgede 2003 yılında kısa adı ESDER olan Eskişehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini kurmuştuk. 2016 yılındayız ve 23 ilde faaliyet gösteriyoruz, en son ilde Ankara. Ankara’da yaşayan Eskişehirli hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun. Özellikle şahsım çok etkilendim çok duygulandım, muhteşem bir tablo. Tüm illerimizde faaliyet gösteren şubelerimize federasyon olarak yapmış olduğumuz desteği Ankara’ya yapmaktayız yapacağız” ifadelerini kullandı.    

EN NİTELİKLİ, EN ETKİLİ HEMŞERİCİLİK

Ankara’da en nitelikli, en etkili hemşericiliği yapmak istediklerini belirten Ankara ESDER Başkanı Barış Baş, “Yoğun çabalarımız ve çalışmalarımız sonucunda Ankara Eskişehirliler Derneğimizi 9 Aralık cuma günü 15 kişilik kurucular kurulu ile resmiyet kazandırdık. Derneğimizi sizlerle birlikte tüm hemşerilerimizin hizmetine açıyoruz. Ankara Eskişehirliler derneğimizin vizyonu Başkent’te yaşayan Eskişehirlileri ve kendisini Eskişehirli hissedenleri tek bir çatı altında toplayarak sosyal yardımlaşma dayanışma kültürel paylaşımı arttırmaktır. Misyonumuz ise milli ve manevi değerlere bağlı kalarak Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda Ankara’da en nitelikli, en etkili hemşericilik olma özelliğini oluşturmak ve bu özelliği devam ettirmektir” diye konuştu.     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.