BAŞKENT'TE KİMSESİZ KALDILAR

BAŞKENT'TE KİMSESİZ KALDILAR

Havalar ısındıkça Başkent'in sokakları da evsiz ve kimsesiz vatandaşlarla dolmaya başladı. Her yerde evsiz vatandaşlarla karşılaşılır hale geldi. Muhabirlerimizin görüntülediği evsizlerin içler acısı görüntüsü ise yürekleri burkuyor.

SEFALET İÇİNDE BİR YAŞAM
Muhabirlerimiz Ankara'nın farklı yerlerinde yatan evsizlerin görüntülerini fotoğrafladı. Kurtuluş Banliyosu alt geçidinde, İtfaiye bölgesindeki boş bir dükkan önünde, Çankırı Caddesi'ndeki otobüs durakları önünde yatan evsizlerin perişan halini görüntülendi. Ankara'nın farklı yerlerinde objektiflerimize yansıyan  evsiz, kimsesiz ve yardıma muhtaç kişilerin üstü başı kir, yüzleri yara bere içinde olduğu görüldü. Dışarıda yatmak zorunda kalan evsiz vatandaşların kimisi altına serecek bir karton, üstünü örtecek bir battaniye bulurken kimisi ise o kadar şanslı değildi.
HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Başkent'in göbeğinde bu üzücü duruma şahitlik eden vatandaşlar ise yetkilileri biran önce göreve çağırıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Valiliği'nin evsiz vatandaşların korunması ve rehabilite edilmesi için örnek proje ve çalışmalarının olmasına rağmen dışarıda yatan evsiz, kimsesiz vatandaşların sayısının giderek artması ise merak ediliyor. 


OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Havaların giderek ısınmasının ardından Başkent'in çeşitli noktalarında dışarıda yatan evsizleri görmek daha kolay hale geldi. Muhabirlerimizin Ankara'nın farklı noktalarında görüntülediği evsizlerin hali yürekleri burktu. Evsiz, kimsesiz ve yardıma muhtaç kişilerin üstü başı kir, yüzleri yara bere içinde olduğu görüldü.
SEFALET İÇİNDE YAŞIYORLAR
Kimi kimsesi ve kalacak yeri olmayan evsiz vatandaşlar, köprü altlarında, otobüs duraklarında, boş dükkan önlerinde, alt geçitlerde, hastane önlerinde, otogarda yatarak hayatlarını bu şekilde sürdürüyor. Dışarıda yatmak zorunda kalan evsiz vatandaşların kimisi altına serecek bir karton, üstünü örtecek bir battaniye bulurken kimisi ise o kadar şanslı olmuyor. Kimi evsiz çöpten topladıkları yiyeceklerle günü geçirirken kimisi ise önlerine bırakılan sadaka parasıyla karınlarını doyuruyor.
ÜSTÜ BAŞI PERİŞAN
Zor şartlar altında, şehrin kalabalığı içinde yaşayan evsiz ve kimsesiz vatandaşların yürek burkan fotoğrafları muhabirlerimizin objektifine yansıdı. Kurtuluş Banliyosu alt geçidinde, İtfaiye bölgesindeki boş bir dükkan önünde, Çankırı Caddesi'ndeki otobüs durakları önünde yatan evsizlerin perişan hali görenleri hayrete düşürüyor. Saçı sakalı uzamış, üstü başı yırtık ve kirli olan evsizlerin biran önce rehabilite edilmesi gerekiyor.
BU ARTIŞ NEDEN?
Başkent'in göbeğinde bu üzücü duruma şahitlik eden vatandaşlar ise yetkilileri göreve çağırıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara Valiliği'nin evsiz vatandaşların korunması ve rehabilite edilmesi için örnek proje ve çalışmalarının olmasına rağmen dışarıda yatan evsiz, kimsesiz vatandaşların sayısının giderek artması ise merak ediliyor. 

 



  

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.