Başkent’te tam gün seferberliği

Başkent’te tam gün seferberliği

Başkent’te tam gün eğitime geçilmesi için kolları sıvayan Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü eksikleri tespit etti.  2 yıl içerisinde 350 civarında okul yapılarak nitelikli eğitime geçileceği belirtiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim öğretimde tam güne geçileceğinin kararlaştırılması üzerine Başkent’te çalışmalar hız kazandı. Bu doğrultuda kolları sıvayan Ankara Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncelikle eksiklikleri tespit ederek sistemli bir çalışma içerisine girdi.

Eğitim verdiği destekle örnek bir idarecilik yürüten Ankara Valisi Ercan Topaca tam gün eğitim için de büyük gayret gösteriyor. Ocak ayı içerisinde Ankara ilçe kaymakamlıklarını ziyaret ederek Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu. 2019’a kadar tüm eksikliklerin tamamlanarak kaliteli bir eğitim ortamının sağlanacağı yönünde çalışmalar sürdürülüyor.

Tam gün eğitim için plan ve programlar dahlinde çalışmalara hız veren Ankara Valisi Ercan Topaca, “Eğitim öğretim bir ülke için olmazsa olmaz faaliyetlerin başında gelen hizmetlerdendir. Bu çerçevede Devletimiz, Hükümetimiz eğitim öğretime çok büyük önem veriyor. Bir toplantımızda Sayın Başbakanımızın talimatını aldım. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuda talimatları var. Biz de Ankara ilimizde Hükümetimizin programına uygun bir şekilde 2019 yılı sonuna kadar tekli eğitime geçilecek adımları atıyoruz” dedi. 

2 YILDA 350 OKUL

Tam gün eğitime geçilmesi için gerçekleştirilen İlçe ziyaretlerinde İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı tarafından hazırlanan sunular üzerinden değerlendirmeler yapıldı. İlçe sınırlarında bulunan temel eğitim ve ortaöğretim okullarının mevcut öğrenci ve derslik sayıları hakkında bilgi verildi. Yapılan sunum üzerinde öncelikli olarak ihtiyaç duyulan bölgelerde inşa edilecek okullar, yapılacak yeni derslikler ile ilgili planlamalar yapıldı. Toplantılar sonunda konuşan Ankara Valisi Sayın Ercan Topaca,  ilçelerin okul ve derslik sayıları ile ilgili mevcut durumu tespit ettiklerini ve ihtiyaçları ele aldıklarını belirtti.

Ankara Valisi Ercan Topaca, "Hükümetimizin 2019 yılına kadar tekli eğitime geçilmesiyle ilgili bir planı var. Biz de o plan çerçevesinde Ankara’da bir çalışma başlattık. Bu hedefi gerçekleştirmek için Ankara genelinde yaklaşık 8 bin dersliğe ihtiyacımız var. Bu da yaklaşık 350 civarında yeni okul demektir. Bunun planlamasını yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.