Başkentte “Ulus Zafer Anıtı Sergisi” açıldı

Başkentte “Ulus Zafer Anıtı Sergisi” açıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde “Ulus Zafer Anıtı Sergisi” açıldı. Cumhuriyetimizin ve Ankara’nın başkent oluşunun 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergi, 22 Mayıs’a kadar ziyaretçileri ile buluşacak.

Büyükşehir Belediyesi ile Cumhuriyet Gazetesi, Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ve Koleksiyoncular Derneği iş birliği ile “Ulus Zafer Anıtı Sergisi” ziyarete açıldı. Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açılan sergiye; Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Işık Kansu, Koleksiyoncular Derneği Başkanı Korkut Erkan, Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) temsilcileri, Gazeteci Yazar Mustafa Balbay ve çok sayıda davetli katılım sağladı. Gezici Müze olma özelliğine sahip olan sergi, 22 Mayıs tarihine kadar ziyaretçileri ile buluşacak.

ruv-3.jpg

“ÖNEMLİ BİR ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ”

Sergi hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Cumhuriyetimizin ve Başkent oluşumuzun 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında bugün yine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun simgesi olan Ulus’taki Zafer Anıtı’nın sergisini açtık. Aslında buna müze diyoruz çünkü burayı gezen misafirlerimiz görecekler ki bir anıt değil sadece o anıtla birlikte kurtuluş ve kuruluş sürecini de burada izlemek ve gözlemlemek mümkün olacak” şeklinde konuştu.

ruv-4.jpg

TARİHSEL GEÇMİŞİ ANKARALILARLA BULUŞTURULUYOR

Amaçlarının Büyükşehir Belediyesi olarak kente değer katan, kentle özdeşleşmiş bu tür simgeleri hem korumak hem gelecek nesillere aktarmak olduğunu aktaran Ödemiş, “Bir yanıyla da buradaki sürecin tarihsel geçmişini Ankaralılarla buluşturmak. Bu anıt 1927 yılında Avusturyalı heykeltıraş Heinrich Krippel tarafından yapılmıştır. Anıtın tüm yapım masrafını Türk halkı karşılanmıştır. Türk halkının kurtarıcılarına ve kurucularına bir minnet ve şükran anıtı bu. Tüm Ankaralı hemşerilerimizi buraya bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

ruv-2.jpg

22 MAYIS’A KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK

Güven Anıtı, Mareşal Atatürk Anıtı, Hatti Güneş Kursu Anıtı, Ulus Atatürk Zafer Anıtı ve Anıtların Aydınlatma Projeleri konularının detaylı bir şekilde anlatıldığı ve görsellerle desteklendiği “Ankara Anıtlarının Restorasyonu ve Konservasyonu” kataloğuna ‘ankara.bel.tr’ internet adresi üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Gezici Müze olma özelliğine sahip sergiyi 22 Mayıs tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak:RÜVEYDA ASLIİPEK / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.