Batı Karadeniz'in cazibesi Kara Elmas Treni ile keşfedilecek

Batı Karadeniz'in cazibesi Kara Elmas Treni ile keşfedilecek

Dört gözle beklenen Kara Elmas Treni 12 Nisan’da raylara inecek. Ankara-Çankırı-Karabük-Zonguldak güzergâhında ilerleyecek tren, Kalecik’te harekete geçecek.

2017'den bugüne kadar, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından üzerinde çalışılan Kara Elmas Treni 12 Nisan’da raylara inecek. Batı Karadeniz'in kültürel ve doğal zenginliklerine unutulmaz bir yolculuk sunacak olan Tren, Ankara-Çankırı-Karabük-Zonguldak güzergâhında ilerleyecek. Treni, 230 yolcu kapasitesi, 3 pulman, 1 yemekli ve 1 kuşetli vagonu ile yolculara konforlu bir seyahat sunacak. Kalecik’te başlayacak sefer haftada sadece bir kez gerçekleşecek.

a-kaaga.jpg

KALECİK’TEN HAREKETE GEÇECEK

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) öncülüğünde hayata geçirilen, Özel Turistik Karaelmas Treni projesi ile Batı Karadeniz’in turizm açısından potansiyeli arttırılmayı hedefleniyor. Ankara’nın Kalecik ilçesinden harekete geçerek Zonguldak'a kadar uzanan 484 km'lik trende, yolculara doğanın eşsiz güzellikleri sunulacak. 2017'den bugüne kadar üzerinde çalışılan proje ile Batı Karadeniz'in cazibesi trenle keşfedilecek.

basliksiz-1-recovered.jpg

HAFTADA BİR KEZ SEFER OLACAK

Özel Turistik Karaelmas Treni, 230 yolcu kapasitesi, 3 pulman, 1 yemekli ve 1 kuşetli vagonu ile yolculara konforlu bir seyahat sunacak. Haftada bir kere gerçekleşecek sefer Cuma ile Pazar günleri arasında olacak. Kalecik’te başlayacak Çankırı'nın Tuz Mağaraları, Karabük'ün tarihi Safranbolu ilçesi ve Zonguldak'ın Gökgöl Mağarası gibi önemli turistik noktalar ziyaret edilecek. Dört gözle beklenen Kara Elmas Treni’nin seferleri 12 Nisan’da başlayacak.

tren.jpg

“TURİZME ÖNEMLİ BİR İVME KAZANDIRACAK”

Karaelmas Treni sayesinde hem yerli hem de yabancı turistler, Batı Karadeniz'in keşfedilmemiş güzelliklerine yolculuğa çıkacak. Bölgenin turistik değeri yeni bir boyut kazanarak, ekonomik anlamda da hareketlilik oluşacak. Yeni bir turizm türü olacak tren, turizme önemli bir ivme kazandıracak. Projenin tanıtımı ve başarılı ile yürütülmesi için 8-9 Mart tarihlerinde bir info tur düzenlenecek. Düzenlenecek olan turda fenomenler, önemli isimler ve basın mensupları yer alacak.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.