Batıkent Rekreasyon Alanı’na vatandaşlardan yoğun ilgi: Başkentliye şimdiden nefes aldırdı

Batıkent Rekreasyon Alanı’na vatandaşlardan yoğun ilgi: Başkentliye şimdiden nefes aldırdı

Yapımı süren Batıkent Rekreasyon Alanı başkentliye şimdiden nefes aldırdı. Vatandaşlar 431 bin metrekare büyüklüğe sahip olup yüzde 80’i yeşil alan olacak parka yoğun ilgi gösteriyor.

431 bin metrekare büyüklüğe sahip Batıkent Rekreasyon Alanı 180 bin metrekare yeşil alanıyla başkentin yeni oksijen kaynağı oldu. Batıkent Rekreasyon Alanına gelen vatandaşlar şimdiden derin bir nefes aldığı gözlemlendi. Parka akın eden vatandaşlar yürüyüş gerçekleştirmenin yanı sıra, biyolojik gölet etrafında aile ve arkadaşlarıyla birlikte fotoğraf çekilmeyi ihmal etmedi.

batikent2.jpg

BAŞKENTLİ ŞİMDİDEN AKIN ETTİ

İlk Sayfa Gazetesi olarak yerinde incelediğimiz Batıkent Rekreasyon Alanı Yenimahalle Batıkent semti Kentkoop Mahallesi 1867. Cadde ve Batıkent Bulvarı arasındaki 431 bin 600 metrekare alana kuruluyor. Ekipler tarafından yoğun bir tempoyla çalışmaların sürdüğü parkta ilk etaptaki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğu gözlemlendi. Projenin ilk etabında yer alan Belpa Kafe, Gençlik Merkezi ve Yaşlı Kreşi gibi donatıların yanı sıra biyolojik gölet, yürüyüş yolları ve spor alanlarının tamamlandığı, peyzaj çalışmalarının ise devam ettiği görüldü. Resmi açılışa günler sayan ilk etap şimdiden vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Batıkent Rekreasyon Alanına gelen vatandaşların bir kısmı yürüyüş gerçekleştirmeyi tercih ederken; bir kısmı ise salıncaklarda sallandı. Parka gelen vatandaşlar biyolojik gölet etrafında fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmedi.

batikent7.jpg

180 BİN METREKARE YEŞİL ALAN OLACAK

Batıkent Rekreasyon Alanı içerisinde Ankara’nın iklim şartları ve bitki örtüsüne uyumlu 7 bin 100 ağaç ve 300 bin bitki toprakla buluşturuluyor. 40 bin metrekarelik çim ile 80 bin metrekarelik çayır alanın dahil toplam 180 bin metrekarenin ağaçlandırılarak başkente kazandırılması planlanan alanda 3 bin 676 metrekarelik biyolojik gölet bitkiler ve mikro-organizmalar yoluyla kendi kendini temizleyebiliyor. Bununla birlikte Batıkent Rekreasyon Alanının ilk etabında tamamlanan iki adet kapalı spor tesisi, basketbol, mini futbol sahası, tenis kortu, voleybol ve profesyonel futbol sahasının yanı sıra seyir alanı, sergi salonu, çay bahçesi, kafeterya, mescit, çok amaçlı salon, otopark, büfeler, yürüyüş ve bisiklet yolları ile çocuk oyun alanları da bulunacak.

batikent9.jpg

İKİNCİ ETAPTA YOĞUN TEMPO

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “Ankara’ya çok yakışacak” diyerek duyurduğu Batıkent Rekreasyon Alanının ikinci etabında ekipler yoğun bir çalışma yürütüyor. İkinci etapta yer alan birçok tesisin kaba inşaatının tamamlanmak üzere olduğu; altyapı ve yürüyüş yollarında ise çalışmaların devam ettiği görüldü.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.