Battal İlgezdi kimdir ve nerelidir?

Battal İlgezdi kimdir ve nerelidir?

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen iki büyük deprem sonrası, ülkemizde tüm vatandaşlarımız seferber olmuş durumda. Peki, sosyal medyada gündem olan Battal İlgezdi kimdir ve nerelidir?

Bölgede arama kurtarma ekiplerimiz canla başla mücadelesini sürdürürken, bölgede olmayan diğer illerdeki vatandaşlarımız ise kolilerle bölgeye yiyecek, içecek ve giysi desteklerinde bulunuyorlar.
Sosyal medyada ortaya çıkan, İstanbul Ataşehir Belediyesi’nin depremzedelere gönderilmesi için topladığı yardım kolilerine kendi afişlerini kolilere yapıştırma görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Belediyenin yardım kolilerine kendi afişlerinin basılmaması üzerine deprem bölgesine koli sevkiyatını yapmayacakları iddiası büyük tepki çekti. Peki, sosyal medyada gündem olan Battal İlgezdi kimdir ve nerelidir?

BATTAL İLGEZDİ KİMDİR?

Battal İlgezdi, 1959 yılında Malatya’da dünyaya gelmiştir. İlköğretimini Malatya’da tamamlayan İlgezdi, ailesinin İstanbul’a taşınmasıyla birlikte ortaöğretimini burada tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden mezun olmuştur. Siyasi hayata atılmasının ardından 7 yıl CHP İstanbul Ümraniye İlçe Başkanlığı görevi ve İstanbul İl Sekreterliği görevlerinde bulunmuştur. 2009 yerel seçimlerinde CHP’den aday olan İlgezdi, yeni ilçe olan Ataşehir’in ilk belediye başkanı olmuştur. 2014 seçimlerinde de tekrar aday olan İlgezdi, yüzde 49,8 oranında oy alarak ikinci defa belediye başkanı seçilmiştir.
8 Aralık 2017’de adı yolsuzluk ve usulsüzlüğe karışan İlgezdi, görevinden İçişleri Bakanlığı tarafınca geçici olarak uzaklaştırıldı.
2019 yerel seçimlerinde tekrar aday olan İlgezdi, vatandaşlar tarafından göreve layık görülmüş ve şu an hala Ataşehir Belediyesi Başkanlığı görevine devam etmektedir.
Ayrıca CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin eşidir.

Eray Zobu / İLKSAYFA


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.