Bayram Dönüşü Çile Döndü

Bayram Dönüşü Çile Döndü

Kurban Bayramı tatilini Ankara dışında geçiren tatilcilerin dönüşü devam ediyor. Yaşanan dönüş nedeniyle Ankara’ya giren yollarda yoğunluk yaşanırken bayram dönüşü Başkentliler için çileye dönüştü.

 

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Kurban Bayramı tatilini şehir dışında geçiren başkentliler, dönüş yolunda yoğunluk oluşturdu. Yoğunluk nedeniyle Samsun Yolu’nda ve Konya Yolu’nda trafik yoğunluğu yaşandı. Bayram tatili dönüşü Başkentliler için trafik çilesine dönüştü.

ARAÇ KUYRUKLARI KAZALARA SEBEP OLDU

Edinilen bilgiye göre, bayram tatilini şehir dışında geçiren Ankaralıların, evlerine dönüş yolculuğuna başlamasıyla Samsun-Ankara ve Konya-Ankara karayolunda trafik yoğunluğu oluştu. Karayolunun başkente giriş kesiminde yoğunluk nedeniyle oluşan uzun araç kuyrukları kazalara sebep oldu. Kazalar sonucu trafikler daha çok arttı. Güzergâhta olası kaza ve trafik sıkışıklığını engellemek amacıyla hazır bulunan polis ve karayolları ekipleri, sürücüleri yakın takip ve aşırı hız konusunda uyardı.

POLİS YOĞUN ÇABA HARCADI

Kaza yerlerine çağrılan 112 Acil Sağlık ekipleri, yaralıları ilk müdahalelerinin ardından merkezdeki hastanelere kaldırdı. Polis ekipleri, kaza nedeniyle tek şeride düşen trafik akışını hızlandırmak için yoğun çaba harcadı. Trafikte yaşanan kazalar ve araç arızaları, ulaşımın aksamasına neden oldu.

UYARILAR YOĞUNLUĞU ÖNLEYEMEDİ

İçişleri Bakanlığı, Kurban Bayramı tatilinden dönüşlerin başlamasının ardından trafik kazalarının önüne geçilmesine yönelik yoğun çalışma başlatmıştı. Bakanlıkça yürütülen çalışmalarla trafik kuralları konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi, dönüş yollarındaki sürücülerin kurallara daha fazla riayet etmelerinin sağlanması amaçlanıyordu ancak bu önlemlere rağmen çok sayıda kaza gerçekleşti ve kazalarda trafik yoğunluğuna neden oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.