Bayram temizliği

Bayram temizliği

Ramazan ayı boyunca bütün birimleriyle halka hizmet etmek için yoğun mesai harcayan Büyükşehir Belediyesi şimdi de bayram için hareketlendi.

Ramazan boyunca bütün birimleriyle beraber Başkent halkına hizmet etmek için yoğun bir mesai dönemi geçiren Büyükşehir Belediyesi vatandaşlardan tam not aldı. İftar programlarıyla Ramazan’ın birlik ve beraberlik ruhuna yakışır bir ay geçirildi. Ramazan ayında da Başkent’in ekmek, pide yükünü üstlenen Halk Ekmek hijyene verdiği önem ve uygun fiyatlarıyla vatandaşın bir numaralı tercihi oldu.

Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, “Haziran ayı başına kadar fabrikamızı; çocuk, genç, yaşlı ve kadınlardan oluşan 11 bin 184 kişi ziyaret etti. Bunun yanında da yurtiçi ve yurtdışından üretimlerimizi örnek almak isteyen pek çok kurum ve kuruluştan heyetleri de ağırlıyoruz” dedi. Başarılı bir Ramazan ayı geçirerek halkın takdirinin kazanan Büyükşehir Belediyesi şimdi de yaklaşan Ramazan Bayramı’na yönelik çalışmalara hız verdi. 

BAYRAMA HAZIRLANIYOR

Kent içerisinde görüntü kirliliği oluşturan unsurları temizlemek, bakım ve onarımını yaptırmak veya ilgili kurum ve kuruluşlarla yasa ve yönetmelikler çerçevesinde işbirliği yapılarak görsel kent estetiği oluşturmak için çalışmalar hız kazandı.

Yollardaki cam bariyerlerin yıkanması ile temiz bir görüntüye kavuşturulan caddeler bayram temizliği denebilecek manzaralara sahne oldu.  Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan temizlik ve düzenleme çalışmaları ile Başkent bayrama hazır hale getiriliyor. Bütün caddelerin temiz ve elverişli bir ortama kavuşturulması için Belediye ekiplerince yoğun mesai harcanıyor. 

BELEDİYE BİRİMLERİ GÖREV BAŞINDA

Büyükşehir Belediyesi, Bayram süresince tüm birim ve bağlı genel müdürlükleriyle görev başında olacak. ALO 153 “Mavi Masa” Bayram'da 7/24 çalışarak, Ankaralıların dilek, talep ve şikayetlerini almaya devam edecek. ASKİ Genel Müdürlüğü Kanal Arıza ekipleri de 24 saat aralıksız görev yaparak, Bayram süresince Başkentlilerin acil ihtiyaçlarını karşılayacak. Vatandaşlar, ASKİ’ye ALO 153 no'lu telefondan ulaşabilecekler. Bayram süresince vatandaşlar gıda konusunda karşılaştıkları olumsuzlukları, ALO 153 ve Zabıta Daire Başkanlığı’nın 231 79 84 numaralı telefonuna iletebilecekler.

ZİYARETÇİLERE KOLAYLIK

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda artacak ziyaretçi sayısını dikkate alarak, Ankara’daki mezarlıklarda düzenlemeler yaptı. Arife günü ve 3 günlük Ramazan Bayramı süresince mezarlıklarda yaşanacak araç trafik yoğunluğu dikkate alınarak, giriş ve çıkışlar için özel düzenleme getirildi. Ramazan Bayramı süresince vatandaşların huzur ve güven içinde kabir ziyaretleri yapmaları için Karşıyaka, Cebeci Asri, Ortaköy, Sincan Cimşit mezarlıklarında güvenlik önlemleri arttırıldı. Büyükşehir Belediyesi, özellikle Başkent’te defin işlemlerinin yükünü taşıyan Karşıyaka Mezarlığı’nın genişliği ve defin alanları arasındaki uzaklığı dikkate alarak, özel araçları olmadan yaya olarak gerçekleştirilen mezar ziyaretinde bulunan vatandaşlar için de ring seferleri düzenleyecek. 

HAKAN ŞAHİN - HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.