Bayrama Bir Hafta Kala Ulus'un Nabzını Tuttuk

Bayrama Bir Hafta Kala Ulus'un Nabzını Tuttuk

Ramazan Bayramı öncesi nabzını yokladığımız Ulus’taki esnaflar, piyasalardaki hareketlilikten memnun. Bayrama son üç gün kala piyasaların daha da canlanacağına dikkat çeken esnaflar, vatandaşların bayram alışverişlerini en çok son üç gün kala yaptıklarını

SİNAN KAYA / HABERVAKTİM

Bayram yaklaştı esnafın yüzü gülmeye başladı. Ramazan Bayramına son bir hafta kala Ankara’nın durgun olan esnafını biraz da olsa hareketlendirdi. Bayram öncesi nabzını yokladığımız Ulus’taki esnaflar, piyasalardaki hareketlilikten memnun. Bayrama son üç gün kala piyasaların daha da canlanacağına dikkat çeken esnaflar, vatandaşların bayram alışverişlerini en çok son üç gün kala yaptıklarını kaydettiler.


EN ÇOK BAYRAMIN İLK GÜNÜNDE SATIŞ YAPIYORUZ
Ayakkabı mağazası yetkilisi Mehmet Altınay, bayramın yaklaşmasıyla piyasaların canlandığını belirterek, “Bayrama sayılı günler kala tüm esnaflarda olduğu gibi bizde de bayram hareketliliği başladı. Bayrama öncesi satışlarımız öbür dönemlere göre kat kat artıyor fakat en çok satışı bayramın ilk gününde yapıyoruz.  Çünkü bu bayramın ilk günü çocuklar harçlık alıyor, parası olmayan vatandaş da kendisini bayram gününe bırakıyor. Böyle bayramın ilk günü özellikle ayakkabıcılarda satışlar daha çok oluyor. Parası olmayana ya da istediği bir ayakkabıya parası yetmeyen vatandaşlara bayramda yüzü gülsün diye yardımcı oluyoruz” diye konuştu.


SON GÜNLERDE GÜNLÜK 1 TON ŞEKER SATILIYOR
Şeker satan esnaflardan olan Hüseyin Tetik, bayramın yaklaşmasıyla şeker satışlarında yavaş yavaş artış yaşandığını belirterek, “Bu bayram hem ramazan hem de şeker bayramıdır. Onun için bizim işlerimiz haliyle son günlerde canlanmaya başladı. Şu anda günlük ortalama 100 kilo şeker satıyoruz. Bayrama bir kaç gün kala işlerimiz iyice açılır ve bu günlük 100 kilo sattığımız bayram şekeri bayrama sayılı günler kala günlük 1 tona kadar çıkıyor” diye konuştu.


HAVA ŞARTLARI VE SEÇİM SÜRECİ BİZİ OLUMSUZ ETKİLEDİ
Giyim mağazası sahibi Tamer Sağlık ise durgun olan piyasaların bayram öncesi biraz da olsa canlandığını kaydederek, “ Bu sene Ankara’nın hava şartları ve geride bıraktığımız seçimler biz insafları çok olumsuz etkiledi. Burada her gün yağan yağmurdan dolayı yaz sezonunu tam anlamıyla açamadık. Ayrıca geçtiğimiz geride bıraktığımız seçimlerden dolayı vatandaş cebindeki parayı harcamıyordu. O da biz esnaflar için olumsuz bir durum. Ama bayram yaklaştı ve az da olsa hava mevsim normallerine döndüğü için haliyle piyasalar da biraz olsa canlandı. Ama bizim için en önemli süreç bayrama son üç kala. Çünkü vatandaş bayram alışverişini en çok son üç günde yapıyor. Onun için en büyük umudumuz son üç gündür” şeklinde konuştu. 


AVM VE SÜPERMARKETLER KÜÇÜK ESNAFI BİTİRDİ

40 yıldır pastane işleten Tekin Erdağı, bayrama sayılı günler kala piyasaların eskiye oranla biraz daha canlandığını belirterek, “Eski bayramlar bitti artık. Eskiden büyük marketler ve AVM’ler yoktu, herkes bizim gibi küçük esnaflarda alışveriş yapardı. Ama son yıllarda artan süpermarket sayısı ve her geçen gün dikilen AVM’ler bizim gibi küçük esnafı bitirdi. Eskiden bayramlarda 10 – 15 ton şeker satıyorduk ama şimdiki bayramlarda ise en fazla 1 ton şeker satabiliyoruz. Bayram yaklaştı ama eski biraz da olsa piyasalar canlandı ama eskisi gibi değil artık” ifadelerini kullandı.


BAYRAM GELİNÇİLERE DE YARADI
Ramazan dolayısıyla ara verilen düğün sezonu ise gelinlikçilerin işlerini bu ayda biraz durgulaştırdığını kaydeden Gelinlik mağazası işletmecisi Zehra Sürer, “Ramazan bayramı yaklaştı gelinlik sezonunda patlama yaşandı. Çünkü bu ayda düğün sezonu az da olsa durgunlaşıyor ve vatandaş düğünlerini bayram sonrasına bırakıyor. Onun için biriken birçok düğün var ve vatandaşlar şimdiden gelinliklerini satın almaya ve kiralamaya başladı” ifadelerini konuştu.  Gelinlik mağazası sahibi Timur Toprak ise “Evlenecek çiftler bayramdan sonra düğünlerini planladıkları için bayram sonrası çok sayıda düğün var. Bu durum da bizim işimizi olumlu etkiledi. Diğer esnaf gruplarında olduğu gibi şuanda bizim de gelinlik satışlarımızda patlama var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.