Belediye Başkanı Baki Demirbaş'tan Çubuklulara müjde

Belediye Başkanı Baki Demirbaş'tan Çubuklulara müjde

AK Parti Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, gelecek dönem projelerini açıkladı. Demirbaş “İlçemizin yıllardır hasret duyduğu, Çubuk Kültür Merkezini yapacağız. Üniversitemizin içerisinde 15 bin metrekare alanın rektörlüğümüzden tahsisini aldık” dedi.

AK Parti Çubuk Belediye Başkan ve Adayı Av. Baki Demirbaş, gelecek dönem projelerini açıkladı. Demirbaş, Çubuk halkına içerisinde farklı sosyal alanların bulunacağı bir kültür merkezinin yapılacağını duyurdu.

Baki Demirbaş, içerisinde farklı sosyal alanlar bulunacak olan kültür merkeziyle ilgili şunları söyledi: “İlçemizin yıllardır hasret duyduğu ve gerçekten eksik gördüğümüz Çubuk Kültür Merkezini yapacağız. Gelecek dönemde Çubuk Kültür Merkezimize kavuşacağız. Yıldırım Beyazıt Üniversitemizin hemen içerisinde 15 bin metrekare alanın rektörlüğümüzden tahsisini aldık. Yapım projesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İçerisinde bulunacak olan konferans salonu, toplantı salonu, kütüphane, kafeterya, sinema salonu ve bilim merkezimiz ile herkese hitap edecek merkezimize kavuşacağız.”

Çubuk’un tarihi ve doğal güzellikler sahibi olduğunu belirten Demirbaş, “Ankara Savaşı’nın geçtiği, 800 yıllık camisi olan Çubuk ilçemiz birçok tarihi ve doğal güzellikleri içerisinde barındırıyor. Bu güzel ilçemize bir kültür ve turizm yolu haritası verdireceğiz. Bütün illerimizden gelecek vatandaşlarımız bu kültür yolu ile tarihi eserlerimizi ve doğal güzelliklerimizi daha iyi anlayacaklar” açıklamasında bulundu.

osbden-en-az-biri.jpg

20 OSB’DEN EN AZ BİRİ

Turgut Altınok’un açıkladığı 20 OSB projesinden en az birini Çubuk’a yapacaklarını ifade eden Demirbaş, “Turgut Başkanımızın vaadi olan 20 organize sanayi bölgesinden en az bir tanesini ilçemize kazandırarak istihdamı arttıracağız. Bununla birlikte ilçemizde hem istihdam hem de ekonomik girdi anlamında büyük bir adım atarak vatandaşlarımıza kazandıracağız” şeklinde konuştu.

vatandas-talep-etti.jpg

VATANDAŞ TALEP ETTİ

Baki Demirbaş, vatandaşlardan kütüphane sayısını arttırma yönünde talep aldığını belirterek, “Bu dönem ilçemize 2 tane kütüphane kazandırdık. Bu kütüphanelerimizi ziyaret ettiğimizde her yaştan vatandaşımızın buraları kullandığını görüyoruz. Üzerimize düşeni yaparak gelecek dönemde bu sayıları arttıracağız” dedi.

belediye-kendi-enerjisini-uretecek.jpg

BELEDİYE KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK

Yenilenebilir enerji çağında olduğumuzu belirten Baki Demirbaş, “Çağımız artık yenilenebilir ve doğal enerji oluşturma çağı. Günümüzde her şey sıra sıra yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyor. Biz de belediyemizin enerji giderlerini kendi imkanlarımız ile düşürmek amacıyla güneş enerjisi projemizi oluşturduk. Belediyemizin enerji giderlerini güneş enerjisi kullanarak sağlayacağız. Bu projenin ikinci aşamasında ise hazine arazilerine oluşturulacak güneş tarlaları ile kendi elektriğimizi bu sistemlerden sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

gastro-merkezi-yapilacak.jpg

GASTRO MERKEZİ YAPILACAK

Demirbaş, “İlçemizin şu anda 4 tane coğrafi işaret belgesi var. 2 olan bu sayıyı 4’e çıkaracağız. Çubuk turşumuz artık dünyaca bilinen ve tanınan bir markamız. Bu markamızın ve Çubuk’umuza ait diğer tatlarımızın değerini arttırmak için ilçemizde bir gastro merkezi oluşturacağız. Özellikle geçen sene aldığımız Çubuk Vişnesi lezzetimiz bu gastro merkezimizin en önemli değerleri olacak” dedi.

yesil-alan-arttirilacak.jpg

YEŞİL ALANLAR ARTACAK

Yapılacak olan tabiat parkı ile yeşil alanları arttıracağını ifade eden Baki Demirbaş, “Çubuk Angut Gölü Tabiat Parkı isimli yeni bir proje oluşturuyoruz. Bu parkımız ayrı bir vizyoner proje. Geçmişte büyüklerimiz bizlere burada bir göletin ve kuş çeşitlerinin olduğunu anlatırdı. Biz burada bu hayatı yeniden canlandıracağız. Angut Gölü Projesi’ni ortaya koyduğumuz zaman bir gölet etrafında kafeteryalar, restoranlar ve kahvaltı alanları olacak. 80 bin metrekare alanı eski doğasıyla buluşturarak içinde yürüme ve bisiklet yolları ile vatandaşlarımıza doğa içerisinde vakit geçirebilecek bir ortam oluşturacağız” şeklinde konuştu.

ddd.jpg

“7’DEN 70’E HİZMET EDECEĞİZ”

Baki Demirbaş, her yaş grubuna hizmet edeceklerini belirterek gençler, kadınlar ve yaşlılara yönelik projelerini şu ifadelerle açıkladı: “Kadınlarımızın kurslarımızda yaptıkları el emeği ürünleri satıp ekonomilerine katkıda bulunabileceği bir alan yaratacağız. Robotik kodlama, teknoloji ve bilim alanları içeren merkezler ve kurslar kurarak gençlerimize destek vereceğiz. İçerisinde dede-torun vakit geçirme alanlarının olduğu yaşlı insanlarımızın birbiri ile de vakit geçirebileceği, çayını içebileceği ve gazete okuyup tavla oynayabileceği alanlar yaparak hizmet edeceğiz.”

cubuklulardan-destek.jpg

ÇUBUKLULARDAN DESTEK
Çubuklu hemşehrilerinden destek isteyen AK Parti Çubuk Belediye Başkan ve Adayı Baki Demirbaş, “İkinci dönem bizler için 31 Mart akşamında sizlerin güçlü desteği ile birlikte başlayacak.” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.