Belediye harekete geçti: Keçiören ilaçlanıyor

Belediye harekete geçti: Keçiören ilaçlanıyor

Keçiören Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde sinek, larva ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını başlattı. Çalışmalar eylül sonuna kadar 72 saatte bir olmak üzere devam edecek.

Keçiören Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçe genelinde sinek, larva ve haşereyle mücadele çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Mahallelerde periyodik olarak yapılan ilaçlama faaliyetlerine hız verilirken, yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte sinek ve haşerelerin çoğalma riskine karşı önlemler artırılıyor. Bu çalışmalar ile birlikte vatandaşların sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamalarını sağlamak ve yaşam kalitesini yükseltmek hedefleniyor. Keçiören Belediyesinin ilaçlama çalışmaları her 72 saatte bir olmak üzere eylül ayı sonuna kadar devam edecek.

keci.jpg

SABAHA KADAR İLAÇLANIYOR

Keçiören Belediyesi, gün boyunca 4 araç üstü atomizer ve çok sayıda personelle ilaçlama yapıyor. Ekipler, zararlı haşerelere karşı etkili mücadele için yoğun bir şekilde çalışıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise ilçedeki parklar ve sosyal yaşam alanlarında ilaçlama yaparak halkın sağlığını korumayı hedefliyor. İlaçlama çalışmaları, vatandaşların konforu ve sağlığını gözeterek saat 22.00’de başlıyor ve sabah saatlerine kadar devam ediyor.

İLAÇLAMA ARAÇ VE EKİPMANLARI

İlaçlama çalışmalarında kullanılan ekipmanlar, haşerelere karşı etkili bir mücadele sağlamak amacıyla çeşitlendirilmiş durumda. Çalışmalarda iki atomizer, bir pülverizatör ve dört yaya sırt pülverizatörü kullanılarak, ağaç zararlıları ve uçucu yumurtalara karşı önlemler alınıyor. Bu sayede, ilçedeki ağaçların ve bitkilerin sağlığı korunarak, çevreye zarar veren haşerelerin yayılması engelleniyor.

keciii.jpg

DEVAM EDECEK

Keçiören Belediyesi ekiplerinin ifadesine göre ilaçlama çalışmaları ilçe genelinde devam edecek. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte sinek ve haşerelerin çoğalmasını engellemek adına yapılan çalışmada toplum sağlığını korumak hedefleniyor. İlaçlama çalışmaları eylül ayı sonuna kadar her 72 saatte bir devam edecek. Bu süreçte ilçede bulunan tüm sokaklar ve parklar ilaçlanarak vatandaşlar için daha konforlu ve sağlıklı bir hale getirilecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.